קרפ ללא גלוטן בסגנון אסייאתי
ריטה גולדשטיין מחליפה את קרפ הנוטלה המושחת במנה מאוזנת של קרפ אסייאתי נטול גלוטן ממולא בפטריות ועוד הפתעות
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות -
במקום הקרפים המתוקים מפוצצי הנוטלה או המלוחים בווריאציה הצרפתית שבדרך כלל מגיעים עמוסים בגבינות מוגזמות, הלכתי פה על קרפ ללא גלוטן בסגנון אסיאתי, קליל מאוד וטעים מאוד שקל להכין בבית. את הקרפ אפשר למלא במה שרוצים- אני בחרתי במילוי פטריות עשיר וממרח טחינה סויה מגניב.
עולם שלם של מתכונים ללא גלוטן>
מתכון ל-6 קרפים קטנים (מספיק ל-2 סועדים):
מרכיבים :
לקרפ
1/2 כוס קמח טפיוקה
כף שטוחה של שמן שומשום
3 ביצים
2 כפות קמח אורז/ קמח קוקוס/ או קמח שקדים
1/3 כוס מים פושרים
מעט מלח
למלית
1 חבילת פטריות שמפיניון
1 חבילת פטריות שימאג'י (או כל סוג פטריה אחרת שאוהבים)
צרור יפה של בצל ירוק - חלק קצוץ קטן וחלק בחתיכות גסות וגדולות יחסית
2 כפות טריאקי
2 כפות רוטב סויה
1 כף שמן שומשום
מעט צ'ילי יבש - אם רוצים
לטיגון - שמן קוקוס או שמן זרעי ענבים
לממרח
2 כפות טחינה גולמית
2 כפות סויה
1 שן שום כתושה אם רוצים, לא חובה