ארטיק יוגורט, טחינה, חמאת בוטנים וסילאן
ל-4 ארטיקים של 60 מ"ל כל אחד:
- 240 מ"ל יוגורט עזים (אפשר גם יוגורט רגיל, מה שאוהבים)
- 4 כפות טחינה גולמית
- 3 כפיות חמאת בוטנים עם או בלי שברי בוטנים
- סילאן כמה שאוהבים (כ-2-3 כפות)
- מערבבים היטב את הטחינה הגולמית עם היוגורט וחמאת הבוטנים
- מזלפים סילאן בעדינות ומקפלים אל תוך התערובת על מנת שיישמרו הבדלי הצבע בין התערובת המקורית לסילאן
- מקפיאים בתבניות לשמונה שעות
- לאחר שמוציאים את הארטיק מהתבניות ניתן לצפות בשברי בוטנים קלויים או פולי קקאו מרוסקים
ארטיק בננה, תמר, אוכמניות
ל-4 ארטיקים של 60 מ"ל כל אחד:
- 1 בננה בשלה
- 2 תמרים ללא חרצן
- 1/2 כוס משקה קוקוס אורז או כל חלב צמחי שאוהבים
- 3 כפות אוכמניות קפואות שמפשירים קודם במעט מים
- מניחים את כל הרכיבים בכוס של הבלנדר וטוחנים היטב
- מוזגים לתבניות ומקפיאים לשמונה שעות
- אחרי ההקפאה, ניתן לצפות את הארטיק בשבבי קוקוס או בשברי שקדים מולבנים