mako green
צילום׃ רחלי קרוט

מתכון לסלט פסטה ללא גלוטן ברוטב טחינה והדרים

גם פסטה וגם ירקות: רחלי קרוט עם מתכון למנה שהיא גם צבעונית ושמחה וגם טעימה ומשביעה - סלט פסטה שאפשר לשנות ולשדרג עם מה שיש לכם במקרר. אפשר לטרוף מיד, או לשמור במקרר כמה ימים

רחלי קרוט - נבחרת green | מגזין שופרסל | פורסם 01/01/21 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות -
Rating: 5 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

סלט פסטה הוא מסוג הסלטים שאני אוהבת במיוחד. גם כי הוא משביע אבל גם כי זו הזדמנות נהדרת להכניס המון ירקות שיש במקרר. וחוץ מזה, הוא גם נשמר נהדר כמה ימים (מומלץ לזלף את הרוטב לפני ההגשה במידה ולא אוכלים את כל הקערה ושומרים את הסלט).

מה שעוד נהדר בו, זה שמחבילה קטנה של 250 גרם פסטה תצא לכם ארוחה שמספיקה בקלות ל-4 אנשים. 

תחשבו על זה ככה, אם הייתם שמים בצלחת 3/4 כוס פסטה וסלט כנראה שלא הייתם יוצאים מאוד מסופקים. מצד שני, כשמגישים את זה ככה, אין לי ספק שתצאו גם שבעים וגם שמחים על המראה הכל כך ססגוני.

למטה בהערות כתבתי גם איך אפשר לשדרג או לשנות לפני המצרכים שיש לכם בבית כולל אופציה לשינוי הרוטב.

ומילה לגבי הפסטה - אני השתמשתי בזאת שאין בה גלוטן אבל כמובן שאפשר להשתמש בכל פסטה, בעדיפות לכזאת מקמח מלא, רק חשוב שהיא תהיה יחסית קצרה שיהיה נוח לאכול את הסלט. טיפ קטן לגבי הפסטה הזאת, מומלץ לבשל אותה כמה דקות יותר ממה שאתם רגילים כדי שהיא תתרכך ותהיה כיפית אל מול הקרנצ'יות של הירקות.

מרכיבים (4 מנות):

1 חבילה פסטה מחומוס אורגני green

1/2 ראש ברוקולי, חתוך לפרחים קטנים

2-3 צנוניות

1/2 בצל סגול או 2 בצלי שאלוט

10 עגבניות שרי (עדיף מסוג תמר)

1/3 צרור עלי נענע

1/3 צרור עלי כוסברה

1/2 כוס אדממה, קלוף

1/2 כוס גרגירי תירס

1/3 כוס פרוסות זיתים

1/2 כוס אפונה עדינה, מופשרת (אין צורך לבשל)

1 גזר גדול, קלוף

150-200 גרם קוביות גבינה בולגרית או צפתית – לא חובה

רוטב טחינה והדרים:

1/2 כוס טחינה גולמית

1/2 כוס מיץ תפוזים או קלמנטינה

1 כפית מייפל

1/2 כפית צ'ילי גרוס או צ'ילי טרי, קצוץ דק דק

1/2 כפית מלח

1/4 כוס מים קרים – לא חובה (הסבר בשלבי הכנה)

אופן ההכנה:

1 מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן ומסננים. שוטפים תחת מים קרים כדי שהפסטה לא תדבק אחת לשנייה

2 מניחים את פרחי הברוקולי בקערה, ממלאים במים עד כיסוי ומעבירים למיקרו ל-2 דקות. מסננים מנוזלים. אופציה נוספת היא לחתוך את הברוקולי לפרחים ממש קטנים ואז לא צריך לבשל/לאדות בכלל

3 קוצצים דק מאוד את הבצל, הצנוניות, הגזר ועשבי התיבול וחותכים את עגבניות השרי לרבעים

4 מערבבים את כל מצרכי הסלט פרט למצרכי הרוטב

5 לרוטב: מערבבים את כל המצרכים פרט למים עד שנוצרת טחינה סמיכה. מוסיפים מים לפי המרקם שאתם אוהבים ומזלפים את הטחינה על הסלט. מערבבים ומגישים בטמפרטורת החדר

הערות ושדרוגים:- הסלט טעים יותר כשהוא בטמפרטורת החדר ולא קר

- אפשר להמיר את הרוטב במיונז קל או מיונז טבעוני עם מעט מלח ופלפל שחור

- מאיפה פולי האדממה? הכי פשוט, קונים אדממה קפוא, מפשירים ומרוקנים את פנים האדממה. אפשר גם לבשל ואז להוציא את הפולים החוצה

- אפונה עדינה אין צורך לבשל (את הרגילה כן מבשלים) רק להפשיר לגמרי

- רוצים עוד ירקות בסלט? אפשר להוסיף קוביות בטטה רכות שצורבים על מחבת, כנ"ל לגבי קישואים וחצילים. אפשר להוסיף גם קוביות מלפפונים או גמבה