אתגר תפוחי העץ: מתכון לשטרודל תפוחים
ליקי רוזנברג קיבלה את אתגר התפוחים ומיד קראה לאמא שלה, שתלמד אותה להכין את שטרודל התפוחים הנוסטלגי שמחזיר אותה הישר לילדות. את העוגה הזו לא אוכלים, רק מיישרים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות -
היום הכבוד כולו שלי להכין את מנת השטרודל של אמא שלי, מנה שהיא הרבה יותר מסתם עוגה, היא זכרון ילדות, טעם של בית, מנה נוסטלגית שמזכירה לי את הילדות שלי בקריות, שממלאה אותי בגעגוע לאבא שלי ז"ל אותו איבדנו לפני כחמש שנים, מנה שלוקחת אותי הביתה, לילדה שלא מפסיקה ליישר את עוגת השטרודל.
היישור של העוגה אצלנו בבית היה ממש אמנות, הפסים של השטרודל היו נחים להם בתנור, אחרי שמילאו את הבית בניחוחות מטורפים, וכל האחים, ואני ביניהם, היינו מתגנבים למטבח, לפעמים מחכים שהעוגה תתקרר ולפעמים ממש לא, ומיישרים לעצמנו פס קטן של גן עדן. ואז עוד אחד, ועוד ו...טוב הבנתם את הרעיון (:
כשקיבלתי משופרסל גרין משלוח מיוחד של תפוחים משלל זנים, היה לי ברור שאני קוראת לאמא לדגל, ללמד אותי את רזי המתכון המיוחד. למרות שאני בגדול לא חובבת מתוקים, יש משהו במתיקות של השטרודל שתמיד כובשת אותי, יש לי תחושה שזה קשור למרכיב הסודי שתמיד מנצח, אהבה של אמא (:
מתכון לעוגיות תפוחים של ריטה גולדשטיין>
למתכון מאת אמא שדאגה לבוא במיוחד ולהדריך אותי בתהליך:
מרכיבים :
8-9 תפוחי רד מון ואמברוזיה
4 כפות סוכר חום
2 כפיות קינמון
חבילת בצק עלים שהופשרה מראש
אופן ההכנה:
1.לחתוך את התפוחים לקוביות ולהכניס לסיר על אש בינונית, לתת להם להתבשל בערך 10 דקות עד שהם מתחילים להוציא את הנוזלים שלהם
2 להוסיף 4 כפות סוכר חום ו-2 כפיות קינמון ולתת לזה עוד 5 דקות להתבשל עד שמתקבל גוון זהוב
3 לתת להם להצטנן כ-20 דקות ובזמן הזה להדליק את התנור ל 200 מעלות.
4 לאחר שהתפוחים התקררו, לרדד בצק עלים וליצור מלבן 5. לפזר עליו את התפוחים בחופשיות אבל לא להעמיס יותר מדי הכי חשוב לשמור את המיץ שיצא מהתפוחים בסיר בזמן הבישול כי זה ה״רוטב״ שלנו בסוף.
5 לקפל מהצד למרכז את הבצק למין רולדה כזאת ולהדק בצדדים
6 להכניס לתנור ל 15-20 דקות, להוציא ולפזר מעל כשזה חם את המיץ שנשאר בסיר
7 לפזר מעל אבקת סוכר
8 לחתוך חתיכה לצלחת, להוסיף כדור גלידה וניל ולהכין לעצמכם ביס מהחלומות (: