קאפקייק רד וולווט (צילום: שני מצפון)
צילום: שני מצפון

רכיבים (12 קאפקייקס):

  • 300 גרם קמח רב תכליתי
  • 40 גרם אבקת קקאו
  • 300 גרם חלב סויה לא ממותק
  • 150 גרם שמן צמחי (לא שמן זית)
  • 300 גרם סוכר לבן
  • 3 כפיות צבע מאכל אדום ג'ל
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 4 כפיות תמצית וניל איכותית
  • 2 כפיות סודה לשתייה
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפיות חומץ לבן 

לציפוי: 

  • 400 גרם חמאה טבעונית בטמפרטורת החדר
  • 1 ק"ג אבקת סוכר
  • 6 כפות מיץ לימון טרי

קאפקייק רד וולווט טבעוני (צילום: שני מצפון)
צילום: שני מצפון

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל 180 מעלות
  2. לקאפקייק: בקערה גדולה מערבבים את כל הרכיבים הרטובים של הקאפקייק יחד
  3. מוסיפים לקערה את הרכיבים היבשים של הקאפקייק. טורפים הכל יחד היטב במטרפה
  4. מעבירים את הבלילה שנוצרה לכלי מזיגה
  5. מוזגים את הבלילה לתבנית קאפקייק עם מנז'ט נייר תואם. מקפידים לא למלא עד הסוף, עם רווח של 1 ס"מ משולי הכלי
  6. שמים בתנור ואופים במשך 20 דקות. מצננים לגמרי על רשת צינון
  7. לקרם: מכינים את הקרם רק כאשר הקאפקייק קרים לגמרי
  8. מערבבים במיקסר עם וו הקצפה את החמאה הטבעונית עד שהיא מתרככת לגמרי. מורידים את המהירות של המיקסר למינימום ומוסיפים את אבקת הסוכר בהדרגה, עד שכל התערובת הופכת אחידה. רק אז מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים עד למרקם אחיד וחלק
  9. שמים את הקרם בשקית זילוף עם צנתר משונן ורחב בקוטר 2 ס"מ, מזלפים מעל הקאפקייק את הקרם בצורה יפה ואחידה

המתכון מתוך ספרן הדיגיטלי של שני ועדן מצפון – 'טעים בטירוף', ספר בישול טבעוני וצמחוני.