לכל אחד יש את הקיש שלו הקבוע בחג, אצלי הפייבוריט זה קיש פטריות עשיר עם בצק שמנת וחמאה, קלאסיקה שעליה לא מוותרים אצלי במשפחה.
את הקיש הזה אני אוהבת להכין בתבנית קצת גבוהה ולא כמו קיש נמוך, נותן אפקט חגיגי בשולחן האירוח - גם כיף להביא לאורחים וגם טעם מנצח שתמיד עובד ובואו נודה, לא פחות חשוב, מוביל מחמאות נהדרות.
לבסיס:
2 כוסות קמח
גביע שמנת חמוצה
חצי כוס שיבולת שועל אורגנית להכנה מהירה green
100 גרם חמאה
כפית שטוחה מלח
למילוי:
2 בצלים גדולים
2 קופסאות פטריות חתוכות
200 גרם מיקס גבינות קשות מגורדות (לבחירתכם: מוצרלה, עמק, גאודה וכו )
לרוטב רויאל:
מיכל שמנת מתוקה
מיכל שמנת חמוצה (ממליצה בטעם של פעם)
3 ביצים L
מלח
פלפל
אגוז מוסקט
כף שיבולת שועל אורגנית להכנה מהירה green
- שמים את כל חומרי הבסיס במעבד מזון או בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבבים עד שמתקבל בצק אחיד
- מכניסים את הבצק למקפיא לעשר דקות
- בזמן הזה מטגנים בצל עד הזהבה מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד כשתי דקות
- מפזרים מעל מלח ופלפל ומערבבים
- מוציאים את הבצק מהמקפיא מרדדים אותו לתבנית קיש או עגולה בקוטר 26
- מניחים מלית ומפזרים מיקס גבינות
- מערבבים את חומרי הרויאל ושופכים מעל
- אופים בתנור שחומם ל-170 מעלות כ-45 דק עד הזהבה