המנה הוורודה הזאת היא בול מה שבא לי בשבועות. אפשר לשדך לה רוטב עם כל גבינה שאוהבים או להשאיר אותה בווריאציה טבעונית (אם מורידים את החלמון וממירים אותו בעוד קצת קמח, המתכון יהיה טבעוני לחלוטין), היא מנה ללא גלוטן, למרות שאפשר להשתמש גם בקמח רגיל אם אין רגישים לגלוטן בשולחן ובעיקר, היא פשוט יפיפייה ומשמחת.
3 תפוחי אדמה בגודל בינוני (500 גרם)
1 סלק בגודל בינוני (150/180 גרם)
1 כוס קמח ללא גלוטן green או קמח פסטה רגיל
1 חלמון
מלח
4 שיני שום
עשבי תבלין שאוהבים
שמן זית green
- מחממים תנור על 200 מעלות ועל נייר אפייה מניחים את תפוחי האדמה והסלק
- אופים כשעה, מוציאים את תפוחי האדמה ומחזירים את הסלק לאפייה של עוד כעשרים דקות. (כל תנור מתנהג אחרת, שלי קצת חלש, אז אם רואים שהכל רך אפשר להוציא מוקדם יותר)
- כשהסלק בתנור, מצננים מעט את התפודים ומקלפים אותם בזהירות. מועכים עם כותש פירה לתערובת חלקה
- מוציאים את הסלק מהתנור ומקלפים גם אותו בעדינות. באמצעות פומפייה מגררים את הסלק על הגודל הכי קטן כך שנוצרת מחית סלק
- מערבבים את מחית הסלק בתערובת תפוחי האדמה עד שהצבע פלוס מינוס אחיד
- מוסיפים בהדרגה תוך כדי ערבוב ידני את הקמח וקורט מלח. באמצע הדרך מוסיפים את החלמון וממשיכים לערבב. מוסיפים את יתר הקמח עד שהבצק נוח לעבודה
- על משטח מקומח: מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומגלגלים כל אחד מהם לנקניק צר וארוך. חותכים לריבועי ניוקי קטנים (הם מעט מתנפחים בבישול קחו זאת בחשבון)
- את הקוביות של הניוקי מוסיפים בזהירות לסיר עם מים רותחים ומלח. כשהניוקי צף הוא מוכן ואפשר להעביר אותו למחבת עם הרוטב שבחרתם.
אני הכנתי את הניוקי ברוטב פשוט של שמן זית עם שום קצוץ ועשבי תבלין: מרווה קצוצה ואורגנו. אפשר לשלב גם יוגורט וגרידת לימון או כל רוטב אחר שבוחרים.