יש אנשים שמעדיפים רטבים בצבע אדום עז, חלק נמשכים לסירים בגווני צהוב של כורכום וכמון שמשתלבים יחד, וחלק אוהבים תבשילים כתומים עם כל ירקות החורף. ואני? אני הכי הכי אוהבת רטבים ירוקים!
אני אוהבת עשבי תיבול מכל הסוגים, כוסברה, פטרוזיליה או שמיר. מבחינתי הכל אפשרי, בין אם זה רוטב ירוק לפסטה, רוטב ירוק לסלט וכן, גם רוטב ירוק לפיצה!
בחרתי להכין פיצה ירוקה, ברוטב בזיליקום, פטרוזיליה ואורגנו. אורגנו מיובש הוא תבלין שאנחנו רגילים אליו אבל גם אורגנו טרי צריך לזכות למקום של כבוד במטבח, יש לו ארומה משגעת שמשדרגת כל מנה! כמובן שהשתמשתי במתכון של חברתי לנבחרת וחברתי היקרה מחוץ לנבחרת, רחלי קרוט, עם טוויסט ירוק משלי.
ל-3 פיצות, לבצק:
500 גרם קמח פיצה (או קמח לבן רגיל)
2 גרם שמרים יבשים
5 גרם (1/2 כפית) סוכר
15 גרם (1 כף) מלח דק
330 מ”ל (1 ו-1/3 כוסות) מים קרים
10 מ”ל (1 כף) שמן זית
לפתיחת הבצק:
- 50 גרם (1/3 כוס) קמח לבן
- 50 גרם (1/3 כוס) סולת
להרכבת הפיצות:
- 300 גרם מוצרלה מגורדת או קרועה לחתיכות קטנות (או גבינה צהובה מגורדת)
- תוספות שאוהבים
- עלי בזיליקום
לרוטב:
- צרור פטרוזיליה
- צרור בזיליקום
- 4 כפות אורגנו מיובש
- שליש כוס אורגנו טרי
- רבע כפית אבקת שום
- 5 כפות שמן זית
- 10 אגוזים
- בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים את כל החומרים היבשים (קמח, שמרים, מלח וסוכר) ומערבלים במהירות איטית למשך דקה
- מוסיפים את המים וממשיכים ללוש על מהירות איטית. כאשר נוצר בצק מגבירים את מהירות המיקסר וממשיכים ללוש כ-8 דקות
- מזלפים את שמן הזית על דפנות קערת המיקסר ומערבלים עד להטמעת השמן כולו בבצק. אל תדאגו אם נראה שהשמן לא נטמע בבצק, כמה דקות קצרות וזה מסתדר
- אוספים את הבצק לכדור ומעבירים לקערה משומנת, עם מגבת או ניילון מעל, למנוחה של כשעה בחוץ.
- מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 200 גרם ומכדררים לכדור בצק חלק
- מקמחים כל כדור היטב ומניחים על שיש מקומח. מתפיחים את הבצק עד להכפלת הנפח
- חצי שעה לפני שרוצים להכין מחממים תנור לחום הכי גבוה שיש (עדיף במצב טורבו למעלה ולמטה) ומניחים בתוך התנור תבנית הפוכה. אם יש לכם משטח מיוחד לפיצה כמו אבן שמוט אפשר כמובן להניח אותו
- מערבבים בקערה את הקמח והסולת ומקמחים היטב את כדור הבצק בתערובת הקמח והסולת
- פותחים בעזרת הידיים את הבצק לעיגול בגודל 25 ס”מ ומקפידים להשאיר שוליים עבים יותר מסביב. קחו בחשבון שהבצק קצת תופח בתנור אז עובי הבצק צריך להיות קצת יותר דק ממה שאתם אוהבים
- מערבבים את מרכיבי הרוטב בבלנדר ליצירת רוטב ירוק, אם הרוטב סמיך מדי, הוסיפו מים באיטיות
- מניחים את הבצק על משטח שטוח (ללא שוליים), מקומח היטב בתחתית בתערובת הקמח והסולת (למשל מגש או תרווד מיוחד לפיצה) ומורחים את הרוטב בתנועות מעגליות שוות על כל הבצק פרט לשוליים
- מפזרים מוצרלה או גבינה צהובה מגורדת בצורה שווה על הרוטב, מפזרים תוספות שאוהבים ומכניסים לתנור שחומם מראש (מחליקים את הפיצה לתבנית הלוהטת בתנור) ואופים במשך 7-12 דקות, תלוי בעובי הבצק שרידדתם. הבצק צריך לצאת זהוב מסביב עם גבינה נמסה באמצע