אילו ירקות נכללים במשפחת המצליבים?
- כרוב, על סוגיו השונים: ירוק, סגול, ניצנים, מסולסל, סיני וקייל
- כרובית
- ברוקולי
- קולרבי
- לפת
- צנון
- צנונית
- גרגר נחלים
- רוקט
הצד הפחות נעים של המצליבים
בדומה לכל המשפחות הכי טובות, גם משפחת המצליבים עושה בלגן ומעוררת מהומות. אנחנו מתכוונים כמובן לתוצרי הלוואי הידוע והלא נעים שנוצרים באכילת ירקות ממשפחת המצליבים: גזים ונפיחות.
גזים ונפיחות הן תופעה טבעית ונורמלית, אלא שמדובר במכה לא נעימה, ולא רק בגלל חוסר הנוחות בבטן שהם גורמים, אלא גם בגלל הריחות שמתלווים לכך. מרבית הגזים שנוצרים במערכת העיכול, נוצרים במעי הגס, כתוצאה של פירוק מזון.
עכשיו נסביר: כדי לעכל מזון אנחנו זקוקים לאנזימים שונים. יש לנו בגוף כ-3,000 סוגי אנזימים, את חלקם הגוף שלנו יודע לייצר בעצמו, אחרים נכנסים למערכת העיכול בסוגי מזון שונים אלא שלרבים מאתנו חסרים אנזימים מסוימים, וגם זו תופעה טבעית. כשמזון אינו מתעכל בשלמותו, כתוצאה של חסר באנזימים מסוימים, הוא מגיע למעי הגס ושם עובר פירוק על ידי חיידקי המעיים, החיידקים הטובים. גזים הם תוצר הלוואי של הפירוק הזה.
כל מה שרציתם לדעת על פירות וירקות>
ירקות מצליבים מכילים סוג של סוכר שנקרא רפינוז שלרבים מאתנו חסר האנזים שמפרק אותו. החיידקים הטובים, לעומת זאת, מתים עליו וההמשך ברור, לא?
מה עושים?
ובכן, נתחיל במה לא עושים: לא מוותרים על אכילת מצליבים, וכל המרבה – הרי זה משובח. הם בריאים, הם איכותיים, כמו שכבר אמרנו – עמוסים ברכיבים תזונתיים נפלאים, ואפשר לאכול מהם טריים בסלט או לשלב אותם בתבשילים.
ומה בנוגע לנפיחות ולגזים? ובכן, ישנם כמה פתרונות:
- מרבים באכילת מזון מותסס ופרוביוטי, כמו יוגורט וכרוב כבוש, שיגבירו את כמות החיידקים הטובים במעיים ויעזרו לזרז את תהליך העיכול.
- משתמשים באנזימי עיכול, תכשירים שנמכרים בבתי המרקחת, בתי הטבע ורשתות הפארמים.
- נוטלים תכשירים פרוביוטיים.
- מתמודדים. בסופו של יום, מדובר בסך הכל באוויר "ריחני".
* התוכן בערוץ זה אינו מהווה חוות דעת מקצועית, המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.