mako green
צילום׃ יעל גולדמן

אתגר תפוחי העץ: לביבות תפוחי רד מון וקינמון של יעל

אצל יעל גולדמן, לביבות תופסות מקום של כבוד במטבח לאורך כל השנה ולא רק בחנוכה, לכן היה לה ברור מה תכין עם התפוחים שקיבלה- קבלו פתרון מעולה לארוחה מהירה שפאשר לטגן או לאפות

יעל גולדמן | מגזין שופרסל | פורסם 05/01/21 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות -
Rating: 5 1 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

הגיע לפתח ביתי משלוח מרגש משופרסל גרין, תפוחים מזנים שונים ומיוחדים מתוצרת מקומית, והיה לי ברור מיד מה מתחשק לי להכין איתם, לביבות!

נכון, חנוכה חלף לו רק לפני רגע והפידים של המדיה החברתית הוצפו בסופגניות ולביבות מכל סוג, אבל אני חייבת להתוודות. אצלי לביבות לא מגיעות רק בחנוכה, יש להן מקום של כבוד אצלנו במטבח לאורך כל השנה. 

אפשר לטגן אותן ואפשר להכין בטוויסט מאוזן ולאפות את הלביבות עם מעט שמן על נייר אפייה, רק לזכור לחמם את התנור מראש ל-180 מעלות ולהפוך אותן אחרי שהן משחימות מצד אחד, בערך עשר דקות לכל צד, תלוי בתנור. 

מתכונים לחנוכה טעים ושמח>

פתרון מעולה לארוחת ערב מהירה או ארוחת בוקר בשבת לילדים, ללא רגשות אשם ועם המון סיבים, ויטמינים ומינרלים שהתפוחים מעניקים לנו.

המתכון שלי מבוסס על מתכון של מיקי שמו הנהדר, עם שינויים שמתאימים לתפריט המשפחתי שלנו.

מרכיבים :

4 תפוחי עץ מסוג רד מון

1/2 כוס סוכר חום אורגני גרין

1/2 כוס קמח תופח

1/2 גביע שמנת חמוצה

3 ביצים בינוניות

1 כפית תמצית וניל

1/4 כפית קינמון

קורט אגוז מוסקט אם אוהבים

חופן צימוקים - לא חובה! (ממליצה לנסות חופן פקאנים לחובבי האגוזים)

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1 מערבבים את הסוכר והביצים יחד

2 מוסיפים שמנת חמוצה, קמח תופח, תמצית וניל, קינמון ואגוז מוסקט

3 מוסיפים את התפוחים המגוררים והצימוקים (אם אוהבים) ומערבבים עד למרקם אחיד

4 במחבת, מטגנים כשלוש דקות מכל צד

לגרסה אפויה- לשמן מעט נייר אפייה, לחמם את התנור מראש ל-180 מעלות ולהפוך את הלביבות אחרי שהן משחימות מצד אחד, בערך עשר דקות לכל צד, תלוי בתנור

אפשר להגיש עם אבקת סוכר, סירופ מייפל אורגני גרין, גלידת וניל או כל תוספת מעניינת שאתם אוהבים