פלפלים ממולאים של אנה ארונוב
המתכון של אנה לממלואים מושלמים לימי החורף הקרים, וגם לאלה שפחות
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות -
באמצע ינואר היינו אמורים לשבת מתחת לפוך ולהתנחם באוכל חם וביתי, שעושה נעים בלב ובבטן.
אולי לא נתכרבל הפעם מתחת לפוך עבה אבל כמנת חורף קלאסית היא מתאימה גם להתכרבלות בשמיכה דקה על הספה ולערב של מטעמים עשירים ומלאי בריאות.
קבלו באהבה ממני, מתכון של ממולאים מושלמים לימי חורף קרים וגם לאלה שקצת פחות קרים:
מרכיבים :
500 גר' בשר בקר טחון טרי
5 פלפלים צבעוניים
2 עגבניות
2 בצלים
2 גזרים
5-6 שיני שום
חצי צרור כוסברה
2 כוסות אורז אורגני מלא שופרסל גרין (מוכן)
בהרט/כמון - מה שאוהבים
מלח
פלפל
אופן ההכנה:
1 למילוי: מטגנים בסיר על שמן זית את השום והבצל יחד עם הבשר והכוסברה
2 כשהבשר משנה את צבעו מוסיפים אורז אורגני מלא מוסיפים מלח, בהרט או כמון, ומערבבים. מוסיפים כוס מים ומבשלים כ 10 דק
3 מורידים לכל פלפל את ה"ראש" ושומרים, אני מילאתי גם עגבניות גדולות - לרוקן את העגבניה ולשמור את התוכן לרוטב. ממלאים את הפלפלים ואת העגבניות במילוי
4 לרוטב: קוצצים עגבניות דק-דק או מעבירים במעבד מזון כשלוש-ארבע עגבניות פלוס את מה שנשאר מהעגבניות שמילאנו. מטגנים בסיר גבוה את הבצל, ומוסיפים את העגבניות, שני גזרים חתוכים דק, מלח, פלפל חריף ומים. מביאים לרתיחה
5 מניחים את הפלפלים והעגבניות בסיר ושופכים קצת מהרוטב לתוך כל ממולא. מכסים את הסיר ומבשלים. אחרי חצי שעה בישול אני מעבירה לתנור מחומם ל-200 מעלות לעוד כעשרים דקות.
יוצא פשוט מושלם ומלא בויטמינים ומינרלים, בתיאבון!