צילום׃ יעל גולדמן לגרין
חגיגת ירוקים: סלט עשבי תיבול וחמוציות של יעל גולדמן
יעל גולדמן טוענת שהיא לא חזקה בבישול, אבל כן בסלטים. קבלו מתכון לסלט מלא בירוקים ועשבים, עם תיבול מנצח ואופציות לגיוון
יעל גולדמן | מגזין שופרסל
| פורסם 28/12/20
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחמישים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות -
אתם אמנם חושבים (ואולי גם קצת צודקים) בכך שאתם מגלים שבישול זה לא הצד החזק שלי, אבל בסלטים - אני אש! אוהבת לבחור ירקות טריים ועשבי תיבול, אוהבת לתבל כל פעם בצורה אחרת ואוהבת את התחושה שסלט טרי נותן לך.
תזונה בריאה ומאוזנת - נבחרת גרין של שופרסל >
קבלו את המתכון לאחד הסלטים שאני הכי-הכי אוהבת:
מרכיבים :
חצי צרור פטרוזיליה
חצי צרור שמיר
חבילת רוקט
חצי צרור כוסברה
1 צנונית
1 בצל ירוק
חצי סלק
חצי חבילת חמוציות
חביל עדשים שחורות שופרסל גרין
מי שאוהב- תפוחים או תותים חתוכים
לרוטב:
4 כפות שמן זית
מיץ לימון מלימון שלם
כפית דבש
אופן ההכנה:
1 קוצצים את הירקות והירוקים ממש קטן. משרים את העדשים בקערה עם מים לחצי שעה. מסננים.
2 מבשלים עדשים שחורות כעשר דקות בסיר עם טיפת שמן.
3 מוסיפים לשאר המרכיבים ומערבבים.
4 מערבבים את חומרי הרוטב ומוסיפים לסלט.
רעיונות לגיוונים ברוטב:
- להוסיף מעט חומץ שהופך את הטעמים ליותר מעניינים.
- להוסיף חרדל וסילאן או רק אחד מהם.
- להוסיף שומשום שנדבק לירקות ונותן קראנצ'יות.
- להוסיף סומק, תבלין שנותן טעם מריר ומיוחד לסלט.