mako green
צילום׃ יעל גולדמן לגרין

חגיגת ירוקים: סלט עשבי תיבול וחמוציות של יעל גולדמן

יעל גולדמן טוענת שהיא לא חזקה בבישול, אבל כן בסלטים. קבלו מתכון לסלט מלא בירוקים ועשבים, עם תיבול מנצח ואופציות לגיוון

יעל גולדמן | מגזין שופרסל | פורסם 28/12/20 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות -
Rating: 5 1 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

אתם אמנם חושבים (ואולי גם קצת צודקים) בכך שאתם מגלים שבישול זה לא הצד החזק שלי, אבל בסלטים - אני אש! אוהבת לבחור ירקות טריים ועשבי תיבול, אוהבת לתבל כל פעם בצורה אחרת ואוהבת את התחושה שסלט טרי נותן לך.

תזונה בריאה ומאוזנת - נבחרת גרין של שופרסל >

קבלו את המתכון לאחד הסלטים שאני הכי-הכי אוהבת:

מרכיבים :

חצי צרור פטרוזיליה

חצי צרור שמיר

חבילת רוקט

חצי צרור כוסברה

1 צנונית

1 בצל ירוק

חצי סלק

חצי חבילת חמוציות

חביל עדשים שחורות שופרסל גרין

מי שאוהב- תפוחים או תותים חתוכים

לרוטב:

4 כפות שמן זית

מיץ לימון מלימון שלם

כפית דבש

אופן ההכנה:

1 קוצצים את הירקות והירוקים ממש קטן. משרים את העדשים בקערה עם מים לחצי שעה. מסננים.

2 מבשלים עדשים שחורות כעשר דקות בסיר עם טיפת שמן.

3 מוסיפים לשאר המרכיבים ומערבבים. 

4 מערבבים את חומרי הרוטב ומוסיפים לסלט. 

רעיונות לגיוונים ברוטב:

  • להוסיף מעט חומץ שהופך את הטעמים ליותר מעניינים. 
  • להוסיף חרדל וסילאן או רק אחד מהם.
  • להוסיף שומשום שנדבק לירקות ונותן קראנצ'יות.
  • להוסיף סומק, תבלין שנותן טעם מריר ומיוחד לסלט.