מתכון לחמין של יעל גולדמן
בשביל יעל גולדמן שבת חורפית שווה חמין, ולמרות שבכל פעם היא עושה אותו קצת אחרת, זו מנה שאף פעם לא מאכזבת. רק אל תשכחו להשרות את הקטניות לילה קודם
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהלילה שלם
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות -
חמין זה אהבה גדולה שלי, אני מחכה לסופשבוע חורפי רק בשביל זה. מבחינתי, לא משנה איזה עדה אתה זה תמיד יוצא מדהים, כל פעם בתיבול אחר. אני אוהבת לשחק עם התיבול ולראות מה יוצא.
מה שלא יודעים זה שהכנת חמין יותר פשוטה ממה שזה נראה, תכלס זה לזרוק הכל לסיר ולתת למצרכים הטובים לעשות את העבודה בשבילנו. והחלק הכי טוב? למלא צלחות בבוקר אחרי שמתעוררים לריח שאופף את כל הבית.
אצלנו, כולם אוהבים חמין וכולם נהנים כל פעם מחדש, מנה שמספקת את כולם. מנה מושלמת לאירוח מבחינתי וגם ליום עם המשפחה הגרעינית. לפעמים מתחשק לי עם סלטים טריים בצד ולפעמים עם סלט ירקות קצוץ טרי, מאזן את הטעמים העשירים של הבישול האיטי.
מרכיבים :
200 גרם חומוס אורגני שופרסל גרין
100 גרם שעועית לבנה
100 גרם שעועית אדומה
200 גרם גריסים
200 גרם חיטה
תבנית ביצים
3-4 תפוחי אדמה
3-4 בטטה
בצל
בשר, כמה שאוהבים
לסיר צמחוני גם גזר ושזיפים, כמה שאוהבים
תבלינים- לבחירתכם, איזה שאוהבים, אני בחרתי פפריקה, כמון, בהרט, מלח ופלפל
שמן זית אורגני שופרסל גרין
אופן ההכנה:
1 הכנה של לילה לפני, שמים השריה את כל הקטניות, חומוס, שעועית, גריסים וחיטה
2 חותכים את הבצל לקוביות ומניחים בצד
3 חותכים את הבשר לקוביות גדולות, שמים בסיר לוהט עם שמן זית, ומכסים, אחרי שכל הפאות מוכנות, מוציאים מהסיר
4 באותו הסיר, שכבר קיבל את הטעמים של הבשר, מטגנים בצל, מוסיפים כפית סוכר להשחמה
5 אחרי שהבצל משחים מתחילים להוסיף את שאר המצרכים: כל הקטניות ואיזה תבלינים שאוהבים, אל תחששו לפנק בתבלינים, שיתערבבו עם כל הטעמים שבסיר
6 עובדים בשכבות: שכבה של קטניות, אחריה שכבה של בשר, שכבה נוספת של תפוחי אדמה ובטטה, תבלינים וחוזר חלילה
7 מוסיפים מים, כמות שמכסה את כל המצרכים בסיר, ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה כשהסיר מכוסה
8 מוסיפים עוד קצת מים לפי הצורך ומעבירים לתנור לבישול כל הלילה, כ-8 שעות בישול, לא לשכוח לשים טיימר
9 בבוקר מתעוררים לריחות שמחממים את הבית ואת הלב, מוציאים את הסיר מהתנור ובתאבון!