בטטות מקורמלות
לא תמיד צריך להסתבך במתכונים מורכבים, כי לפעמים מה שהכי פשוט הוא גם הכי טעים – בטטות מתקתקות שאופים בתנור עם מייפל ותוספת שקדים לקראנץ', ומגישים לצד שמנת חמוצה או יוגורט.
למתכון בטטות מוקרמלות במייפל של תומר אומנסקי>
מרק כתום
מזג האוויר בערבים מושלם למרק, ומה יותר מפנק ממרק מלא בירקות כתומים עם קצת ג'ינג'ר לאקסטרה חימום? הוא אמנם דורש לא מעט מצרכים וקצת עבודה, אבל לגמרי שווה את זה!
למתכון מרק כתום של ירדן ורחלי>
פשטידת גזר
פשטידה היא מנה קלילה וכיפית שתמיד באה בטוב ויכולה להיות תוספת, או לעמוד בפני עצמה. את המרכיבים לפשטידת הגזר הזו בטוח יש לכם בבית, ויש לה גם טריק גאוני, שחוסך לכם את הדלקת התנור – מכינים אותה במחבת.
תבשיל קארי טופו ובטטה
הבטטה היא ללא ספק הכוכבת של הירקות הכתומים, והיא גם הכוכבת של המנה הטבעונית המעולה הזו, מנת חורף מחממת ומנחמת עם קריצה לאינדונזיה.
למתכון תבשיל קארי של שיינא גרשוביץ>
תבשיל ירקות כתומים
תבשיל כתום, פשוט וביתי שיבוא מעולה על מצע אורז בסמטי, ושגם ילדים סרבנים יאכלו בשמחה, או כמו שיעל קוראת לו – תבשיל של גננת.
למתכון תבשיל כתום של יעל גולדמן>
עוגת גזר
לא נסגור את הרשימה הזו בלי משהו מתוק, שיסגור את הפינה ליד התה בסוף ארוחת שישי (ואם ישאר משהו אז גם ליד הקפה של שבת בבוקר). עוגה כתומה, פשוטה וטעימה שלא צריך יותר ממנה.