לכבוד הקיץ והעובדה שניתן להתבשל בחוץ נפגשתי עם יונית צוקרמן (מלכת המטבח)והכנו יחד שתי מנות קיציות, קרות ושוות. הראשונה – מתכון לקוקילידה ביתית מאוזנת שווה שמבוססת על גלידה ביתית עם סילאן וטחינה שמעניקים ארומה של חלבה. העוגייה פאדג'ית וממכרת ויוצאת מנה מהחלומות.

לעוגיית שוקולד פאדג':

  • 3 ביצים (גדולות)
  • 160 סוכר קנים חום אורגני green
  • 300 גרם שוקולד מריר אורגני green
  • 100 גרם חמאה
  • 100 גרם קמח
  • כפית אבקת אפייה

לסמיפרדו חלבה:

  • 500 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
  • 5 כפות סילאן אורגני green
  • 5 כפות טחינה אורגנית green

  1. סמיפרדו חלבה: (יש להכין מראש, יום לפני ההגשה) בקערת מיקסר מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה
  2. מוסיפים את הסילאן והטחינה ומקפלים בעדינות. במידה והתערובת לא מתוקה מספיק ניתן להוסיף כף אבקת סוכר
  3. מעבירים את התערובת לתבנית סיליקון לבחירתכם (אני בחרתי בתבנית דסקיות כדי לקבל דסקית גלידה קפואה) ומקפיאים. ניתן להקפיא בתוך רינגים אישיים / כוסות קרטון רחבות ואח"כ לקלף את הנייר

  4. לעוגיות פאדג': בקערת מיקסר מקציפים היטב ביצים שלמות וסוכר חום עד לקציפה תפוחה ואוורירית
  5. ממסים את השוקולד עם החמאה בבאן מרי/מיקרוגל
  6. מאחדים בין תערובת הביצים והשוקולד ומקפלים פנימה את הקמח ואבקת האפייה
  7. נותנים לתערובת להתייצב כעשר דקות על השיש או במקרר
  8. באמצעות כף מניחים תלוליות אחידות ברווחים גדולים על נייר האפייה
  9. אופים בחום של 180 מעלות בין 12 ל-15 דקות עד שהעוגייה נסדקת מעט
  10. מקררים היטב את העוגיות לפני השימוש. מניחים את הסמיפרדו בין שתי עוגיות ואוכלים.

מתכון לקסטה ביתית ובריאה מעוגיות שיבולת שועל>