שיפודי טופו וירקות

כל מה שבאמת צריך בשביל שיפודים מוצלחים, זה ירקות טעימים, וכמובן מרינדה מוצלחת. דאגנו לכם למתכון למרינדה מהירה ופשוטה, שתשדרג כל שיפוד. את הירקות אפשר לבחור לפי מה שאוהבים.

מרינדה לשיפודי טופו>

לחמג'ון טבעוני ללא גלוטן (צילום: שיינא גרשוביץ)
צילום: שיינא גרשוביץ

לחמג'ון ללא גלוטן

בלוגרית האוכל שיינא גרשוביץ הכינה לכבוד החג גרסה ללא בשר וללא גלוטן למאפה הבשר הפופלארי לחמג'ון (או לחמה בעג'ין), הבצק הגאוני שלה עשוי מבטטה (!) ואת מקומו של הבשר תופסים בצל וחציל מטוגנים עם עוד הפתעות, וכמובן המון טחינה מלמעלה.

למתכון לחמג'ון של שיינא גרשוביץ>

קבב סורי טבעוני או צמחוני (צילום: שני מצפון)
צילום: שני מצפון

קבב סורי

המנה הזו נראית כמו הדבר האמיתי, טעימה אפילו יותר, אבל ממש אין בה בשר – קבב עסיסי עם ירק מרענן, תיבול מדוייק ושדרוג של פיסטוקים שמקפיצים את הטעם. יוצא מושלם על המנגל ומתאים להכנה גם על מחבת.

למתכון קבב סורי צמחוני>

המבורגר קינואה טבעוני (צילום: דניאל שכטר)
צילום: דניאל שכטר

המבורגר קינואה

אם אתם מחפשים את האיזון גם ביום הזה, ומעדיפים לדעת בדיוק מה יש בהמבורגר שלכם, זה המתכון בשבילכם – המבורגר פשוט להכנה על בסיס קינואה ושעועית, שמכינים מהר וזוללים עוד יותר מהר.

למתכון המבורגר קינואה>

מנת המנגל של ריטה גולדשטיין (צילום: ריטה גולדשטיין)
צילום: ריטה גולדשטיין

שורש סלרי צלוי

המראה של המנה הזו של ריטה גולדשטיין הוא בין היפים שראינו, מתכון פשוט ומבריק שנותן כבוד לירק  – שורש סלרי צלוי באש, מהמם מבחוץ ורך מבפנים. מגישים עם מלא טחינה, עמבה וחריף.

למתכון שורש סלרי צלוי של ריטה>

פיתה ממולאות כרובית (צילום: יונית סולטן צוקרמן)
צילום: יונית סולטן צוקרמן

שווארמה כרובית בפיתה ביתית

המתכונאית יונית צוקרמן והקונדיטור תומר אומנסקי נפגשו לקראת החג והכינו יחד מנה צמחונית מהממת שלא תצליחו להפסיק לאכול – פיתה ביתית מושלמת במילוי שווארמת כרובית עם מלא טחינה ודברים טובים. קל להכנה וטעים בטירוף.

למתכון שווארמת כרובית>

המבורגר צמחוני בסגנון מזרחי (צילום: שני מצפון)
צילום: שני מצפון

המבורגר צמחוני בסגנון מזרחי

המבורגר טבעוני או צמחוני בסגנון מזרחי עם עשבי תיבול טריים ומעט חריפות מרעננת שלא דומה בטעמו לשום המבורגר שתקנו. מתאים למנגל ועובד נהדר גם בטיגון במחבת.

למתכון המבורגר מזרחי>