כבר שיתפתי איתכם את אהבתי לפתיתים בתחילת המסע שלי בנבחרת גרין.

מבחינתי, אין כמו צלחת פתיתים חמים עם ירקות, מנה מנחמת וקלילה שאפשר לגוון בקלות לפי מה שהקטנים או הגדולים אוהבים! 

  • כף שמן זית green

  • בצל קצוץ

  • קישוא חתוך לקוביות קטנות

  • 2 כוסות פתיתים

  • 2 כוסות מים רותחים

  • חצי כפית מלח  

  • רבע כפית פלפל שחור גרוס

  1. מחממים את הסיר. מוסיפים כף שמן זית, בצל ואת הפתיתים, מערבבים היטב במשך כדקה, עד שהפתיתים עטופים כולם בשמן ונפרדים זה מזה
  2.  מוסיפים את קוביות הקישוא וממשיכים לערבב במשך כ-15 שניות. במידה וצריך מוסיפים עוד מעט שמן זית
  3. לאחר הזהבה של הפתיתים הבצל וקישוא מוסיפים כוס מים רותחים אחת ומוסיפים מלח ופלפל שחור גרוס, מערבבים היטב ומוסיפים את כוס המים השניה
  4. סוגרים חלקית את הסיר ומנמיכים את הלהבה לאש נמוכה. מבשלים 6-7 דקות, עד שכל המים נספגים בפתיתים
  5. מכבים את הלהבה ומערבבים היטב. טועמים, ואם חסר מלח, מוסיפים מעט לפי הצורך.
  6. מכסים את הסיר לגמרי ומניחים ל-5 דקות. מערבבים שוב ומגישים