"תאכלי, זה דבש"... הייתה אומרת לי אמי על אחרונת הבננות שהצטמקה לאיטה בקערת הפירות. למי מאיתנו לא מוכר המשפט הזה? במקום לעקם את האף, יש פתרון לבננות הבשלות מדי שאף אחד כבר לא רוצה לאכול: לחם בננות ממכר, שלמען האמת, הוא יותר עוגה מאשר לחם, ושמכינים בדקות ספורות, בערבוב מהיר בקערה.
פשוט אי אפשר לתאר את הריח שמתפשט בבית כשהלחם הזה בתנור, מצי הקיבה מתחילים לעבוד כבר שעות נוספות, ולרוב הוא מתחסל דקות ספורות לאחר שמתקרר מעט על השיש.
האמת, ממש לא חייבים לחכות לבננות שיתבשלו כדי להכין את המתכון הנפלא הזה, וממש מומלץ להכין מראש כמות כפולה לשתי עוגות, ולשמור אחת בהקפאה לפעם הבאה.
את המתכון אפשר לשדרג ולהוסיף לבלילה לפי טעמכם האישי – שוקולד צ'יפס, אגוזי מלך קצוצים גס, צימוקים, ועוד תוספות כראות עיניכם, ואז באמת השחיתות בעיצומה.
חומרים רטובים:
- 3 בננות בשלות
- 250 גרם חמאה מומסת
- 2 ביצים
- 1 כף תמצית וניל
חומרים יבשים:
- 2 כוסות קמח לבן
- ½ כוס סוכר לבן
- ½ כוס סוכר חום
- 1 שקיק אבקת אפייה
- 1 כפית קינמון טחון
- קורט מלח
"}" data-sheets-userformat="{"2":1061377,"3":{"1":0},"12":1,"15":"Arial","16":10,"23":1}" data-sheets-hyperlink="https://magazine.shufersal.co.il/%D7%94%D7%A6%D7%9C%D7%AA-%D7%9E%D7%96%D7%95%D7%9F/">עוד מתכונים שתוכלו להכין עם ירקות ופירות בשלים מידי>
- מועכים את הבננות, ומערבבים בקערה עם שאר החומרים הרטובים
- בקערה נפרדת מערבבים יחד את כל החומרים היבשים
- מאחדים את שתי התערובות, ומערבבים לתערובת אחת אחידה
- יוצקים את התערובת לתבנית אינגליש קייק משומנת
- אופים בחום של 150 מעלות 45-50 דקות, עד שהמאפה יציב וזהוב
- מצננים בטמפרטורת החדר במשך 30 דקות לפני שפורסים