• 4 כפות שמן זית

  • 2 בצלים גדולים קצוצים

  • 1 כפית מלח

  • 1 כפית פלפל שחור גרוס

  • 1 כף פפריקה

  • 1 כפית כמון

     

  • 4 כפות מיץ לימון משומר

     

  • 1 פחית עגבניות מרוסקות

     

  • 2 עגבניות קצוצות

     

  • 6 -7 כוסות מים

     

  • כף סילאן

     

  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

     

  • 3/4 כוס אורז פרסי

  1. בסיר עמוק מניחים שמן, בצל ותבלינים יבשים, מערבבים ומטגנים 4 דקות
  2. מוסיפים עגבניות קצוצות, עגבניות מרוסקות, סילאן, פטרוזיליה ומערבבים שוב
  3. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה
  4. כשהמרק רותח מנמיכים להבה ומוסיפים אורז ומיץ לימון, מבשלים 20 דקות ומגישים

מתכון למרק בסגנון גלילי>