אם גם אתם מוצאים את עצמכם לפעמים אובדי עצות מול המקרר במטרה להכין ארוחת ערב, כשאף אחד מהדברים השגרתיים לא בא בחשבון לנוכח העובדה שמתחשק לכם משהו טעים ומיוחד, אז הרי שהגעתם למקום הנכון.
ממוצרים שיש תמיד בכל בית, תוכלו מהיום להכין ממש במהירות פשטידת גזר בריאה וטעימה, וזאת אפילו בלי להפעיל תנור. ערבוב מהיר בקערה, והופ – למחבת שעל הגז. חצי שעה אחרי כן תוכלו לפרוס לכם מנה יפה ומשביעה שלצד סלט ירקות טרי ורענן תהווה יופי של ארוחה.
הצבע הכתום והמשמח שלה, והמרקם הרך של הפשטידה יהפכו אותה גם לאהובה על הילדים הסרבניים ביותר, וזה כבר שווה חגיגה כפולה.
- 500 גרם גזר
- 4 ביצים
- 1 שן שום כתושה
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה
- 3 כפות פירורי לחם
- מלח
- 3 כפות שמן קנולה
- קולפים את הגזרים ומגרדים בפומפייה או במעבד מזון
- מכניסים את הגזרים המגורדים לקערה, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים
- טועמים על קצה הלשון ומוסיפים מלח באם צריך. מערבבים
- יוצקים 2 כפות שמן למחבת ובתנועה קלה מזיזים אותה כך שהוא יצפה אותה ואת שולייה
- מניחים את מסת הפשטידה בתוך המחבת, מהדקים ומיישרים את פני השטח
מתכון פאי רועים צמחוני> - מכסים במכסה ומנמיכים את האש ומבשלים עשרים דקות בלי לגעת
- לאחר 20 דקות מסירים את המכסה, מניחים צלחת גדולה על המחבת והופכים את הפשטידה על הצלחת
- מוסיפים למחבת כף שמן, ומחזירים את הפשטידה בזהירות למחבת, כשהפעם החלק שהיה למטה נמצא למעלה ומבשלים כך עוד עשר דקות
- מכבים את האש ומעבירים בצורת גלישה את הפשטידה לצלחת, כשהצד שהיה אחרון למעלה נשאר למעלה, ומגישים