שווארמה כרובית בפיתה ביתית
מתכון שהוא שילוב כוחות מוצלח במיוחד בין המתכונאית יונית צוקרמן והקונדיטור תומר אומנסקי ובעינינו הוא הכי ישראלי והכי חגיגי שיש. פיתה ביתית במילוי של שווארמת כרובית עם מלא טחינה ודברים טובים. קל להכנה וטעים בטירוף.
למתכון פיתה ביתית ושווארמה כרובית>
כרובית בתנור
גם אם שווארמה זה פחות הקטע שלכם, כרובית היא פשוט רכיב חובה בכל ארוחה מבחינתנו, פשוט כי היא טעימה בכל צורה. כן, גם פשוט ככה בתנור, עם טחינה או עם הרוטב הסודי של יונית צוקרמן.
למתכון כרובית בתנור ברוטב סודי של יונית>
חומוס עם מסבחה
מבחינתנו אין חג עצמאות בלי חומוס, ואם כבר - אז שיהיה חומוס ביתי. במתכון הזה של רחלי קרוט, אל החומוס מצטרפים מסבחה ותבשיל עדשים שהם בעצם הארוחה הטבעונית המושלמת, שנשמח לקבל בכל יום.
למתכון חומוס ביתי של רחלי קרוט>
עוד אופציה מעולה, שבעצם קצת משלבת בין המתכונים הקודמים, היא המתכון המטריף והפשוט הזה למסבחה כרובית
קבב
כן כן אפשר להכין קבב טבעוני, בלי בשר, בלי ביצים, בלי פחמים ומנגל, ויש גרסה אפילו בלי גלוטן. תנסו ותופתעו לגלות כמה זה פשוט, ובעיקר כמה זה טעים.
למתכון קבב סורי על בסיס טחון מן הצומח>
שיפודי טופו
כולם יודעים שהסוד האמיתי לשיפודים טעימים הוא המרינדה. אז הנה מתכון למרינדה המושלמת לשיפודים של ירקות וטופו שיספוג את כל הטעמים. מהיר, טעים ובלי יותר מידי התעסקות.
למתכון מרינדה מושלמת לשיפודים>
שורש סלרי צלוי
גם לנו זה היה נשמע קצת מוזר בהתחלה, אבל אנחנו מתחייבים שהמתכון הזה של ריטה גולדשטיין הוא הברקה ששווה ניסיון, ואת הסבלנות שלכם. שורש סלרי צלוי באש או בתנור, מהמם מבחוץ ורך ומתמסר מבפנים, שמגישים עם טחינה, עמבה וחריף.
למתכון שורש סלרי של ריטה גולדשטיין>
המבורגר
מה שהופך המבורגר טעים להמבורגר מדהים זה פשוט התיבול הנכון, עם לחמניה או בלי, על הגריל או פשוט במחבת. מתכון להמבורגר טבעוני או צמחוני בסגנון מזרחי עם עשבי תיבול טריים ומעט חריפות מרעננת שלא דומה בטעמו לשום המבורגר שתקנו.
לחמניות ממולאות
אם כבר מנה בלחמניה, את זו אתם חייבים לנסות. מתכון מטריף שמוכיח שמנה טבעונית יכולה להיות לא פחות עסיסית וטעימה ממנה בשרית. צריך קצת סבלנות לעבודה עם הבצק אבל התוצאה היפהפייה והטעינה להפליא שווה את הכל.
למתכון לחמניות ממולאות של יונית צוקרמן>
לחמנג'ון טבעוני ללא גלוטן
הגרסה של שיינא גרשוביץ למאפה הבשר הפופולארי לחמג'ון (או לחמה בעג'ין), היא גם ללא בשר וגם ללא גלוטן עם בצק שעשוי מרכיבים מפתיעים במיוחד והמון תוספות שוות.
קלחי תירס בסגנון מקסיקני
אם חשבתם שתירס חם זה רק לילדים, אז זה הזמן לגלות אותו מחדש עם המתכון הקליל הזה לתירס צלוי עם ציפוי מושלם של מיונז, יוגורט ומלח אטלנטי שיגרום לכם להרגיש בחופשה בקנקון כבר מהביס הראשון.
צ'יפס
קבב, המבורגר או שיפודים - בתכלס מה שהכי חשוב זה שיהיה צ'יפס בצד! אז אם אתם בקטע של צ'יפס קלאסי אתם מזומנים לגלות איך אהרוני עושה אותו מושלם, אם אתם רוצים להמשיך את אווירת המנגל תוכלו להכין את שיפודי הצ'יפס הצבעוניים של תומר אומנסקי, ואם בא לך לכם קצת יותר מאוזן, נסו את צ'יפס הקולורבי המדהים של יונית צוקרמן.
למתכון הסודי של אהרוני לצ'יפס מושלם>
למתכון שיפודי צ'יפס של אהרוני>
חמוצים
גם חמוצים הם מצרך חובה בכל על האש (גם אם בכלל אין בו מנגל ואש) והם פשוט משפרים ומשדרגים כל ארוחה. אז הנה שני מתכונים שונים לחמוצים ביתיים, שאם תכינו עוד היום יהיו מוכנים לאכילה בול ליום העצמאות.
למתכון חמוצים ביתיים פיקנטיים>
למתכון מלפפונים חמוצים מהירים של שיינא גרשוביץ>
סלט מרענן
כל ארוחה חייבת סלט, או כמה.יש אינספור סלטים, טעימים ומפתיעים שיכולים להתאים לרוח החג, אבל הסלט הזה של מזכיר לנו קיץ ובא בול ליד מנה מהגריל (או מהמחבת). גרסה שלעומר מילר לאחד הסלטים המוכרים והאהובים ביותר עם טוויסט משלו, שנותן כבוד לפרי האהוב עליו – אננס.
למתכון סלט וולדרוף של עומר מילר>
קינוח קפוא
גם ארוחה מאוזנת צריכה להסתיים בביס מתוק ומפנק, אז אנה שתי אופציות מטריפות לקינוחים קפואים טעימים ומפתיעים של שיינא גרשוביץ שהם גם טבעוניים וגם ללא גלוטן.
למתכון טוויקס טבעוני מ-6 רכיבים>