"נקניק" תמרים ואגוזים
ללא תוספת סוכר, ללא גלוטן או לקטוז ואפילו ללא אפייה, אבל עם הרבה טעם ובריאות ורק 5 דקות עבודה
- זמן עבודהחמש דקות
- זמן הכנהעשר דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות -
הכינו שתילים ופירות יבשים, וקבלו בקול תשואות את ט"ו בשבט, הלא הוא ראש השנה לאילנות.
והפעם לכבוד ט"ו בשבט, נתפנק במתכון לממתק בריאות טעים וממכר במיוחדללא תוספת סוכר, ללא גלוטן או לקטוז ואפילו ללא אפייה, אבל עם הרבה טעם ובריאות: נקניק אנרגיה של תמרים ואגוזים שידרוש מכם לא יותר מ-5 דקות של עבודה.
הנקניק עשוי מתערובת של תמרים מעוכים עם מעט שמן קוקוס, מתובל בקינמון ובציפורן או במעט אגוז מוסקט, ותוכלו להוסיף אליו את כל סוגי האגוזים או הפיצוחים שאתם הכי אוהבים.
את התוצאה הטעימה שמקבלים, אפשר לשמור לפחות לשבועיים בקופסה אטומה במקרר, ולהוציא לטמפרטורת החדר בכל פעם שיתחשק לכם משהו מתוק ובריא לנשנש. ט"ו בשבט שמח
מרכיבים :
500 גרם (חבילה) תמרים מעוכים בוואקום
30 גרם שמן קוקוס, בטמפרטורת החדר
1/2 כפית קינמון
קורט ציפורן או אגוז מוסקט (לא חובה)
35 גרם (רבע כוס) אגוזי לוז מולבנים
35 גרם (רבע כוס) פיסטוקים טבעיים
40 גרם (רבע כוס) שקדים מולבנים
40 גרם (רבע כוס) צימוקים בהירים
40 גרם (רבע כוס) גרעיני דלעת
לציפוי
20 גרם (רבע כוס) קוקוס טחון
אופן ההכנה:
1 מיסים את שמן הקוקוס בסיר קטן, מפרקים את חבילת התמרים המעוכים לגושים גדולים ומוסיפים פנימה, מחממים מעט יחד לדקה-שתיים על להבה נמוכה כך שהתמרים מעט מתרככים
2 מעבירים את התערובת לקערה בינונית-גדולה, מצננים קלות, מוסיפים קינמון וציפורן או אגוז מוסקט ולשים בעזרת הידיים לתערובת אחידה
3 מוסיפים פנימה אגוזים, פיסטוקים, שקדים, צימוקים וגרעיני דלעת ולשים כך שהפיצוחים מתפזרים בצורה שווה בתערובת
4 מעבירים את התערובת לנייר אפייה ומעצבים בעזרת הידיים לצורת נקניק
5 מגלגלים את הנקניק בקוקוס הטחון לציפוי, עוטפים בנייר האפייה ומקפיאים לחצי שעה-שעה
6 פורסים בעזרת סכין משוננת לפרוסות דקות