מצרכים:

  • 100 גרם שוקולד מריר 60%, קצוץ
  • 150 מ"ל (חצי כוס ועוד 2 כפות) מים רותחים
  • 2 חלמונים L, בטמפרטורת החדר
  • 20 גרם (2 כפות שטוחות) קקאו, מנופה
  • 65 גרם (שני שליש כוס) שקדים טחונים
  • 1/4 כפית אבקת אפייה
  • ½ כפית תמצית שקדים, או לפי הטעם
  • 4 חלבונים L, בטמפרטורת החדר
  • קורט מלח
  • 150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר

מתכונים מאוזנים מופחתי סוכר מחכים לכם כאן>

לעיטור:

  • 30 גרם (שליש כוס) שקדים פרוסים, לעיטור
  • אבקת סוכר, לפידור

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מעבירים את השוקולד הקצוץ לקערה בינונית, יוצקים מעל מים רותחים ומערבבים לתערובת חלקה, מצננים מעט
  2. טורפים לתוך השוקולד המומס חלמונים, קקאו, שקדים טחונים, אבקת אפייה ותמצית שקדים וטורפים לבלילה חלקה
  3. בקערת מערבל חשמלי מקציפים חלבונים ומלח לקצף בהיר וקליל, מוסיפים סוכר בהדרגה ומקציפים כמה דקות נוספות עד לקבלת קצף יציב
  4. מקפלים את קצף החלבונים בהדרגה לבלילת השוקולד ומשטחים בתבנית 22-24 ס"מ, מפזרים מעל שקדים פרוסים
  5. אופים את העוגה 20-25 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים, מצננים היטב. מנפים על העוגה אבקת סוכר לפני ההגשה