רכיבים (8 מנות):

  • 4 חצילים גדולים ומוארכים
  • 1 כוס טחון צמחוני (מתכון בספר בפרק מתכוני בסיס)
  • 2 בצלים אדומים חתוכים לקוביות קטנות
  • 8 שיני שום קצוצות גס
  • 3 כוסות פירורי לחם פנקו
  • 1/2 כוס עלי נענע קצוצים גס
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה גס
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה גס
  • 1/2 כוס שמיר קצוץ גס
  • 2 כפות עלי תימין טריים
  • 1 כפית קינמון
  • 1/2 כפית שבבי צ'ילי אדום חריף
  • שמן זית לטיגון לפי הצורך
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

להגשה:

1/2 כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצים גס

 מגוון מתכונים לראש השנה

אופן ההכנה:

  1. חותכים כל חציל לאורכו ושומרים על הגבעול. בעזרת כף מרוקנים כל חצי חציל מבשר הליבה שלו ושמים את חצאי החצילים המרוקנים בצד
  2. את בשר החציל שרוקנו מעבירים לקרש חיתוך וקוצצים אותו דק
  3. במחבת גדולה עם 6 כפות שמן זית מטגנים את קוביות הבצל עד הזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים עוד שתי דקות. מוסיפים את בשר החצילים הקצוץ ואת הטחון הטבעוני ומטגנים עוד 5 דקות. מצננים
  4. במחבת נפרדת מטגנים את פירורי הפנקו עם 2 כפות שמן זית עד הזהבה. מצננים
  5. מחממים תנור לחום של 180 מעלות
  6. בקערה רחבה מאחדים את תערובת החצילים "והבשר" עם פירורי הפנקו וכל עשבי התיבול והתבלינים ומתבלים במלח ופלפל
  7. ממלאים את חצאי החצילים בתערובת שהכנו
  8. אופים בתבנית עם נייר אפייה למשך 40 דקות
  9. מוציאים לצלחות הגשה ומעטרים בפטרוזיליה או כוסברה טריים וקצוצים מעל. מגישים חם

המתכון מתוך ספרן הדיגיטלי של שני ועדן מצפון – 'טעים בטירוף', ספר בישול טבעוני וצמחוני.