מסעדת  'Eleven Madison Park' בניו יורק נחשבת לאחת המסעדות הטובות ביותר בעולם, עם שלושה כוכבי משלן ומנות דגל מבוססות מזון מן החי כמו ברווז צלוי ולובסטר. אך כעת, לאחר תקופה של יותר משנה בה לא פעלה בשל מגפת הקורונה, הודיעו במסעדה על פתיחה מחודשת במתכונת שונה לחלוטין.

בהודעה שפורסמה השבוע באתר המסעדה ובעמוד האינסטגרם שלה, הוכרז כי המסעדה האהובה תפתח לקהל הרחב מחדש החל מה-10 ביוני, אך במקום המנות המוכרות יוצע בה כעת תפריט המבוסס לחלוטין על מזון מן הצומח.

"בשנה האחרונה העולם השתנה וכך גם אנחנו. כאשר נפתח מחדש נגיש תפריט צמחי שבו אנו לא משתמשים במוצרים מן החי - כל מנה עשויה מירקות, הן מהאדמה והן מהים, כמו גם פירות, קטניות, פטריות, דגנים ועוד", נכתב בהצהרה בעמוד האינסטגרם של המסעדה. "זהו אתגר אדיר ליצור מנות מספקות כמו הקלאסיקות שלנו, אך אנו מאמינים כי זה סיכון שכדאי לקחת, ואנחנו לא יכולים לחכות כדי לשתף אתכם במה שעבדנו עליו".

היוזמה למעבר לתפריט המבוסס על מזון מהצומח הגיעה מהשף והבעלים המשותף של המסעדה דניאל האם, שמשמש כשף הראשי שלה מאז 2006. בהצהרה שפרסם, מסביר האם כי המהלך נולד בעקבות שינוי הלך הרוח הכללי בעולם ומתוך הבנה של הנזקים הסביבתיים להם גורמת תעשיית המזון מן החי, ורצון לייצר מערכת מזון בת קיימא. 

 בהצהרתו שם האם דגש גם על חשיבות הקשר עם הקהילה והתרומה לקהילה, ושיתף כי במהלך תקופת הקורונה סיפק צוות המסעדהכמעט מיליון ארוחות עבור תושבי ניו יורק שחוו חוסר ביטחון תזונתי, וכי בכוונתם להמשיך בפרויקט זה גם לאחר פתיחת המסעדה המחודשת. "הגיע הזמן להגדיר מחדש את המותרות כחוויה שמשמשת מטרה גבוהה יותר ושומרת על קשר אמיתי לקהילה. אנו שמחים לשתף את האפשרויות המדהימות של המטבח הצמחי תוך העמקת הקשר שלנו לביתינו: גם העיר שלנו וגם הפלנטה שלנו" כתב.

האם אף שיתף בראיון ל"וול סטריט ג'ורנל", בחששות שליוו את המהלך, ואמר "כשיצאנו למסע הזה הבטחנו לעצמנו שנעשה זאת רק אם הארוחה יכולה להיות טעימה כמו שהייתה בעבר. המטרה שלי היא ליצור את המנות היפות האלה, לתת לאנשים חוויות יפות, לא צפויות ומפתיעות שגורמות לך להרגיש מרוצה, כמו שארוחה עם בשר הייתה עושה."