פוקי בול, המכונה לפעמים גם סושי פתוח או סושי מפורק היא מנת רחוב שמקורה בהוואי, ומשמעות שמה היא בכלל 'חתוך לקוביות', בארץ היא התקבלה בזרועות פתוחות בדומה לסושי היפני, וכבר כמה שנים שאפשר למצוא אות כמעט בכל מסעדה שמגישה סושי או מנות אסייתיות. בעוד במקור היא מבוססת על דג נא, בגרסה שלפניכם היא כוללת טופו ומתאימה גם לטבעונים.
לטופו:
- 1 חבילת טופו בתוספת סידן גרין שופרסל
- 4 כפות רוטב סויה אורגני גרין שופרסל
- 1 כפית שום גבישי במיכל שופרסל
- 1 כף מירין
- 1 כף שמן שומשום
לאורז:
- 1 כוס אורז לבן עגול שופרסל
- 2 כפות מירין
- 2 כוסות מים רותחים
- 2 כפות שמן קנולה מזוכך שופרסל
- 1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל
להרכבה:
- 2 דפי אצות נורי אורגניות לסושי גרין שופרסל
- 1 חבילת שבבי גזר שטוף וחתוך פרש שופרסל
- 1 פלפל חריף צ'ילי גרין שופרסל - פרוס לטבעות
- 1 גבעול בצל ירוק - חתוך לטבעות קטנות
- 1 כפית שומשום שחור
- 1 מלפפון בייבי אורגני גרין שופרסל - חתוך לרצועות דקות מאוד
- 1/2 אבוקדו - פרוס לפרוסות דקות
- 1 חבילת בזיליקום תאילנדי פרש שופרסל
לטופו:
- חותכים את הטופו לקובי
- בקערה מניחים את הסויה עם השום הגבישי, כף מירין ושמן השומשום
- מוסיפים את קוביות הטופו ומשרים במשך כשעה
לאורז:
- בסיר עמוק מניחים את האורז עם המים רותחים ומביאים לרתיחה
- לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך כ-20 דקות בכיסוי מלא
- לאחר 20 דקות, מכבים את האש ומשאירים מכוסה למשך כ-5 דקות נוספות
- לאחר 5 דקות מוסיפים את ומוסיפים שמן, מלח והמירין ומערבבים
להרכבה:
- בקערה עם שוליים רחבים מניחים במחצית הקערה את האורז ומעליו את מהאורז טבעות הצ'ילי
- גוזרים את האצות לרבעים ומניחים בצידה השני של הקערה
- מוסיפים את קוביות הטופו ללא הרוטב
- מסדרים את הירקות ואת עלי הבזיליקום
- מפזרים את השומשום השחור מעל האורז ומגישים