המבורגר טבעוני או צמחוני בסגנון מזרחי עם עשבי תיבול טריים ומעט חריפות מרעננת שלא דומה בטעמו לשום המבורגר שתקנו.

רכיבים (ל-4 מנות):

  • 450 גרם טחון טבעוני שאוהבים
  • 1 כוס כוסברה קצוצה גס
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה גס
  • 1 פלפל צ'ילי ירוק קצוץ דק
  • 6 שיני שום קצוצות דק
  • 2 ביצים L (או לטבעונים 3 כפות זרעי פשתן כתושים ומושרים עם 3 כפות מים חמים)
  • מלח ופלפל לפי הטעם

להגשה:

  • 4 לחמניות המבורגר
  • 1 עגבנייה פרוסה דק
  • 4 עלי חסה בייבי, או חסה מסולסלת, או עלי תרד טריים
  • 2 מלפפונים טריים חתוכים באלכסון לפרוסות בינוניות
  • בצל אדום פרוס דק
  • רוטב איולי שום

אופן ההכנה:

  1. בקערה מערבבים היטב את כל רכיבי ההמבורגר
  2. בעזרת ידיים רטובות יוצרים קציצות בקוטר 8 ס"מ ובעובי 2 ס"מ (אפשר גם להיעזר ברינג בקוטר המתאים כדי ליצור את הקציצות)

לטיגון: מחממים שמן במחבת רחבה. מניחים במחבת את ההמבורגרים שהכנו ברווח של 3 ס"מ אחד מהשני על מנת שלא יידבקו זה לזה. מטגנים את ההמבורגרים משני הצדדים עד להזהבה על חום נמוך.

 על הגריל: שמים את קציצות ההמבורגר על הגריל, לשתי דקות מכל צד.

מגישים מיד בתוך הלחמנייה עם הירקות והרוטב

 

המתכון מתוך ספרן הדיגיטלי של שני ועדן מצפון – 'טעים בטירוף', ספר בישול טבעוני וצמחוני.