המבורגר טבעוני או צמחוני בסגנון מזרחי עם עשבי תיבול טריים ומעט חריפות מרעננת שלא דומה בטעמו לשום המבורגר שתקנו.
רכיבים (ל-4 מנות):
- 450 גרם טחון טבעוני שאוהבים
- 1 כוס כוסברה קצוצה גס
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה גס
- 1 פלפל צ'ילי ירוק קצוץ דק
- 6 שיני שום קצוצות דק
- 2 ביצים L (או לטבעונים 3 כפות זרעי פשתן כתושים ומושרים עם 3 כפות מים חמים)
- מלח ופלפל לפי הטעם
להגשה:
- 4 לחמניות המבורגר
- 1 עגבנייה פרוסה דק
- 4 עלי חסה בייבי, או חסה מסולסלת, או עלי תרד טריים
- 2 מלפפונים טריים חתוכים באלכסון לפרוסות בינוניות
- בצל אדום פרוס דק
- רוטב איולי שום
אופן ההכנה:
- בקערה מערבבים היטב את כל רכיבי ההמבורגר
- בעזרת ידיים רטובות יוצרים קציצות בקוטר 8 ס"מ ובעובי 2 ס"מ (אפשר גם להיעזר ברינג בקוטר המתאים כדי ליצור את הקציצות)
לטיגון: מחממים שמן במחבת רחבה. מניחים במחבת את ההמבורגרים שהכנו ברווח של 3 ס"מ אחד מהשני על מנת שלא יידבקו זה לזה. מטגנים את ההמבורגרים משני הצדדים עד להזהבה על חום נמוך.
על הגריל: שמים את קציצות ההמבורגר על הגריל, לשתי דקות מכל צד.
מגישים מיד בתוך הלחמנייה עם הירקות והרוטב
המתכון מתוך ספרן הדיגיטלי של שני ועדן מצפון – 'טעים בטירוף', ספר בישול טבעוני וצמחוני.