בימים אלה אנחנו נמצאים בעיצומו של חודש הטבעונות הבינלאומי, במהלכו אנשים בכל רחבי העולם מציינים את כל הצעדים שנעשים על מנת לשמור על בעלי החיים, על הטבע ועל העולם. חודש הטבעונות, שמצויין בכל שנה בנובמבר, הוא הזדמנות מצוינת לתת צ׳אנס לאורך חיים נטול מוצרים מן החי, ארבעה שבועות בודדים במהלכם רבים מגלים שמה שנראה כל כך לא אפשרי הוא אפשרי לגמרי, ואפילו עדיף.
אבל איך מתחילים? אין ספק שהשלב הראשון בדרך הוא לדעת מה לאכול, הרי אם רק תזרקו מהמקרר הביתי את הביצים, החלב והבשר סביר להניח שתתקשו למצוא באופן מיידי מה לאכול, ונדרשת היערכות מוקדמת. בדיוק לשם כך ריכזנו עבורכם את מומחי הטבעונות הגדולים בטיקטוק, שיעשו לכם חשק למלא את המקרר שלכם בפירות וירקות עסיסיים. תכינו את המיקסר, זה הולך להיות טעים.
מלכת הטבעונות של ישראל – @tivoneat
כל טבעוני ותיק שעשה ביקור או שניים ברשת הטיקטוק מכיר את שקמה, בלוגרית אוכל שתעזור לכם לעשות את צעדיכם הראשונים במטבח הטבעוני. בעמוד הטיקטוק של שקמה תוכלו למצוא שלל מתכונים מגרים במיוחד, החל ממאפים (כולל מתכונים ללחם אבוקדו, חלה במילוי פיצה ושלל סוגי מאפינס ועוגות), תחליפי בשר וביצים טבעוניים כמו רצועות kfc, חביתת טופו מקושקשת וסטייק כרובית, וגם לא מעט אפשרויות לטבעונים הממהרים שבניכם, כמו ארוחות בוקר בחמש דקות, קערות בודהה מפנקות ושייקים. עושה חשק לרוץ למטבח.
@tivoneat Reply to @loli___loli קריספי בקטע לא חוקי. שניצל דקקקקק vegan shnitzel so crispy! ⭐️ #שניצל #טבעוני #shnitzel ♬ Memories (Drinks Bring Back) - Ajay Stephens
המלצות שוות וטיפים משני חיים – @mayanisim
אם כבר הפכתם למקצועני בישול טבעוני, למדתם מה זה קמח חומוס וניסיתם את כל המצבים במיקסר החדש שקניתם, כנראה שהגיע הזמן לצאת לאכול בחוץ, וחשבון האינסטגרם של מאיה ניסים יעזור לכם לעשות את זה בדרך הטבעונית הכי טעימה שיש. חוץ ממתכונים טבעוניים, המלצות לחנויות יד שניה ועידוד קיימות באופן כללי, מאיה מסקרת בעמוד הטיקטוק שלה לא מעט מסעדות ובתי קפה בכל רחבי הארץ (ובחו"ל), ומספקת צילומים והמלצות ממקור ראשון. אם חשקה נפשכם בסמבוסק, המבורגר או פסטה טבעונית – מאיה תדע לתת לכם את ההמלצה המדויקת.
קופסאות אוכל מלאות בסטייל מהמטבח היפני – @nivabento
אם יש משהו שאנחנו אובססיביים אליו במיוחד זה אוכל יפני, ובמיוחד קופסאות הבנטו האייקוניות. בקופסה תמצאו כל מה שאתם צריכים לארוחת צהרים מזינה, וניבה תעזור לכם להכניס אליה את המרכיבים הטבעוניים הכי טובים, בשיא הסטייל. ניבה משתפת עם אלפי העוקבים שלה בעיקר מתכונים לאוכל אסייתי טבעוני, כמו קארי עוף וסושי למיניהם, אבל חולקת גם לא מעט טיפים על אורח החיים הטבעוני שהיא מנהלת (איך מכינים אוכל טבעוני בשטח, אתם תוהים? ניבה תסביר לכם גם את זה).
לשיר במטבח עם @onegreatvegan
אם עמוד הטיקטוק שלכם כבר התמלא במשפיעניות ומשפיעני טבעונות מקומיים, כנראה שהגיע הזמן להציץ למה שקורה מעבר לים, ועמוד הטיקטוק של גבריאל רייס הוא בדיוק מה שאתם צריכים. גבריאל היא זמרת, אושייה טלוויזיונית וטבעונית מקצוענית, ובשל השילוב של שלושת אלו עמוד הטיקטוק שלה הוא אחד העמודים הכיפיים ברשת.
גבריאל לא רק חולקת מתכונים טבעוניים מעוררי תיאבון (המבורגרים, פסטות וסלטים מטורפים, מישהו?), היא גם שרה ורוקדת במהלך הבישול, מה שגורם לנו לשים את השיר האהוב עלינו ולקפוץ למטבח אחרי דקות בודדות בחשבון שלה. לאלו מכם שרוצים קצת יותר, גבריאל מתחזקת גם עמוד יוטיוב, שם תוכלו לקבל את הגרסאות הארוכות והמפורטות של כל מתכון (וגם עוד קצת בונוסים, כי למה לא). תענוג!
כבשה את העולם בגיל 17 – @fitgreenmind
1.2 מיליון משתמשים עוקבים אחרי מאיה לייננבאך, שבגיל 17 בלבד הפכה לאימפריית בישול טבעוני ברשת החברתית החביבה עלינו. בחיוך ומתיקות שאין כמוהן, מאיה משתפת עם מיליוני הצופים שלה את אהבתה לאכול טבעוני, ובערוץ שלה תוכלו למצוא שלל מתכונים מעוררי תיאבון, החל מטורטיות בשלל צבעים וגוונים, דרך לזניות מטריפות, ועד למאפים בלי אפייה - מאיה תלמד אתכם צעד אחרי צעד איך להפוך את המטבח שלכם לעשיר וטבעוני במיוחד.
@fitgreenmind Yes, tofu can taste good! #veganlunch #vegandinner #tofu #tofurecipe #easyrecipes ♬ Originalton - Maya Leinenbach
הכי כיף לבשל בשניים – @bynaturefood
אין דבר שאנחנו יותר אוהבים מזוגות טבעוניים מתוקים, שחולקים עם העולם את הידע הקולינרי שלהם, מיכאל ואדנרי, זוג טיקטוקרים טבעוניים, ענו לנו בדיוק על הצורך בעוד קצת אהבה. השניים מתפעלים עמוד טיקטוק עם 56.8 אלף עוקבים, ובו הם משתפים מתכונים למזונות עסיסיים ומגרים במיוחד. השניים אוהבים במיוחד אפשרויות שונות לתחליפי בשר, ואם חפצה נפשכם בטורטיה עסיסית, שניצלים או על האש טבעוני – הגעתם למקום הנכון.
בישול טבעוני בגובה העיניים – @ballehurns
רשת הטיקטוק עשויה להיות מורכבת לחלקנו, בעיקר בגלל שהכל תמיד נראה מושלם. זה בדיוק מה שאנחנו אוהבים בחשבון של בלה הורנס, שהתחילה לשתף מתכונים טבעוניים מחדרה במעונות של הקולג׳. מאז בלה הפכה לסנסציית רשת, אבל למרות שכיום עוקבים אחריה לא פחות מ-2.4 מיליון משתמשים – היא מצליחה לשמור על האותנטיות שלה בצורה מעוררת השראה.
הסרטונים של בלה פשוטים, ישירים, ובגובה העיניים, ויסייעו לכם להתחיל את דרככם בעולם הטבעונות בצורה קלה ונעימה. בלה תלמד אתכם איך לאפות טופו, איך להכין גרנולה טבעונית ומהי הדרך הכי טובה לעשות טורטיות, אבל גם תשתף טריקים למקצוענים כמו הכנת חלב שיבלות שועל בבית וחמאה טבעונית צעד אחרי צעד.