טופו ים (צילום: שיר סלעית)
צילום: שיר סלעית

חריימה טופו

החריימה הוא תבשיל של פרוסות דג ברוטב אדום חריף שהכי כיף לנגב עם חלה, שמככב בשולחן החג בבתים רבים. אם בא לך להציע גרסה גם לטבעונים,  הנה מתכון למנה כיפית וסופר פשוטה עם טריק שעושה טעם של ים.

למתכון טופו ים>

כדורי טופו (צילום: ריטה גולדשטיין)
צילום: ריטה גולדשטיין

טופו חמוץ-חריף

טופו הוא חומר גלם כל כך ורסטילי, שסופג טעמים ואפשר להכין ממנו כמעט הכל ובכל צורה. הנה מתכון קליל של ריטה גולדשטיין לכדורי טופו מטוגנים בציפוי חמוץ- חריף וטעים בטירוף.

למתכון כדורי טופו של ריטה גולדשטיין>

 

 

קובה חמוסטה טבעוני (צילום: דניאל שכטר)
צילום: דניאל שכטר

קובה חמוסטה

עוד בענייני טופו וכדורים – גרסה טבעונית לאחת המנות הכי אהובות שאתם פשוט חייבים לנסות. מרק עשיר של ירוקים עם טעמים חמצמצים ובתוכו כופתאות רכות ונימוחות עשויות בורגול וסולת וממולאות בטופו מתובל. מנה טעימה להפליא, שסוגרת פינה כראשונה ועיקרית גם יחד.

למתכון קובה חמוסטה טבעוני>

כופתאות תרד ופטריות על תבשיל קארי (צילום: בבושקה הפקות)
צילום: בבושקה הפקות

כופתאות תרד ופטריות על תבשיל קארי

שימו לב איך סיר אחד יכול לסדר לכם ארוחה שלמה, מנה מושקעת ומשגעת שכולה על טהרת הירקות בלי גלוטן וללא רכיבים מן החי. קציצות מטריפות של תרד פטריות ועדשים שמתבשלות עם תבשיל ירקות בקארי ומוגשות על אורז קוקוס.

למתכון כופתאות תרד>

לזניה טבעונית (צילום: בבושקה הפקות)
צילום: בבושקה הפקות

לזניה טבעונית

אחד הדברים הנחמדים בלבשל טבעוני, הוא שאין צורך לדאוג לגבי כשרות – וכך גם מנה שאנחנו רגילים לראות רק בארוחות חלביות יכולה לככב על שולחן החג. ואם תשאלו אותנו לזניה היא מנה חגיגית ומרשימה שתמיד באה בטוב ושלגמרי ראויה לשולחן החג. בגרסה הזו אין מוצרי חלב אבל יש כמה רכיבים מפתיעים שמרכיבים רוטב שאתם פשוט חייבים לנסות.

למתכון לזניה טבעונית>

פשטידת חצילים טבעונית (צילום: דפני פתיחה)
צילום: דפני פתיחה

פשטידת חצילים טבעונית

גם פשטידות יכולות להיות מנה עיקרית מנצחת, ובמתכון לפשטידה הזו תסגרו פינה כפולה כי היא לא רק טבעונית אלא גם נטולת גלוטן וכן היא גם ממש טעימה אז בכלל קיבלתם מנה מנצחת. פשטידת חצילים עם גזר, פטריות שמפניון טריות ופטרוזיליה, ובתוספת של טופו בשביל החלבון.

למתכון פשטידת חצילים>

מוסקה טבעונית (צילום: שני מצפון)
צילום: שני מצפון

 מוסקה טבעונית

עוד בתחום החצילים, מתכון מנצח למוסקה יוונית בגרסה טבעונית. מנה קלילה, נימוחה, ומלאה בטעמים שפשוט חייבת לככב על שולחן החג שלכם.

למתכון מוסקה טבעונית>

חציל ממולא טבעוני (צילום: שני מצפון)
צילום: שני מצפון

חציל ממולא

נקנח את חגיגת החצילים שפתחנו כאן עם עוד מנה טבעונית חגיגית, מרשימה ופשוטה להכנה של חציל הממולא בבשר עצמו ובבשר טחון מן הצומח עם שפע עשבי תיבול.

למתכון חציל ממולא>

עוגת כרוב ממולא (צילום: בבושקה הפקות)
צילום: בבושקה הפקות

עוגת כרוב

ומחצילים לעוד ממולאים – כרוב ממולא זו עבודה קשה שלוקחת לא מעט זמן, אז קבלו את הטריק למנה לא פחות טעימה, שהיא גם סופר חגיגית ומרשימה. עוגת כרוב במילוי טבעוני של אורז, עדשים ועוד דברים טובים.

למתכון עוגת כרוב טבעונית>

עוגת עלי גפן (צילום: בבושקה הפקות)
צילום: בבושקה הפקות

עוגת עלי גפן

פחות בקטע של כרוב? אותו רעיון רק עם עלי גפן ממולאים, שהופכים בקלות לעוגה חגיגית במילוי של אורז, ירוקים, חמוציות ועוד הפתעות.

למתכון עוגת עלי גפן>

פלפלים ממולאים (צילום: בבושקה הפקות)
צילום: בבושקה הפקות

פלפלים ממולאים 

מנה קלאסית ומנצחת, שמכינים בקלות ושכל אורח טבעוני (או לא) ישמח למצוא על שולחן החג. ואם אתם רוצים להעשיר אותו ולוודא שהאורחים הטבעונים שלכם מקבלים מספיק חלבון, תוכלו להכין גרסה בה הפלפל ממולא במג'דרה.

למתכון פלפל ממולא טבעוני>

למתכון פלפל ממולא מג'דרה>

מקלובה טבעונית (צילום: שיר סלעית)
צילום: שיר סלעית

מקלובה טבעונית

מקלובה היא מנת אורז הפוכה, שכוללת ירקות ולפעמים גם בשר שמתבשלים בתחתית הסיר ומוגשים מעל הר האורז לאחר ההפיכה. אם אתם בקטע של להרשים את האורחים, המתכון הזה לגמרי יעשה את העבודה, ויש לו גם טריק מגניב, וגם אופציה לשדרוג שמכפילה את הרושם.

למתכון מקלובה טבעונית>

סטייק כרובית (צילום: דפני פתיחה)
צילום: דפני פתיחה

סטייק כרובית

רוצים מנה אישית שתוכלו להגיש לכל סועד טבעוני בצלחת? קבלו רעיון חמוד, פשוט לביצוע וטעים ביותר. סטייק כרובית שדורש רק 4 רכיבים ושאופים בתנור, עם ציפוי מתקתק שהופף לביס קראנצ'י מושלם.

למתכון סטייק כרובית>

קציצות טופו ברוטב עגבניות (צילום: בבושקה הפקות)
צילום: בבושקה הפקות

קציצות ברוטב עגבניות

נסגור את הרשימה עם עוד מתכון אחד על טהרת הטופו, קציצות ברוטב עגבניות הם אוכל אהוב על לא מעט ילדים, וגם מבוגרים, הן יכולות להתאים גם לארוחה יומיומית אבל אם תשאלו אותנו לגבי ראויות למקום על שולחן החג. ללא גלוטן, עם רוטב פיקנטי ואורז בצד – אי אפשר לטעות כאן.

למתכון קציצות טופו ברוטב עגבניות>