אם עד היום נתקלנו בשוק תחליפי הבשר בעיקר במוצרים על בסיס סויה, סייטן או חלבון אפונה הסטארט-אפ הישראלי More Foods משיק בימים אלה מוצר חדש וייחודי בשוק החלבון האלטרנטיבי מן הצומח, המתבסס לא על קטניות אלא על זרעים.

החברה מייצרת מוצרי חלבון אלטרנטיבי מן הצומח  שאמורים להיות בעלי מרקם "בשרי" ועסיסי המעניק תחושה דומה לזו של בשרים אדומים. וזאת באמצעות טכנולוגיה ייחודית, עליה הגישה החברה פטנט, המאפשרת לעשות שימוש בזרעי דלעת וזרעי חמניה, שמהווים תוצר לוואי של תעשיית שמני המאכל. בכך הסטארט אפ הישראלי לא רק מייצר עוד תחרות בשוק תחליפי הבשר העמוס, אלא גם מציע פתרון בר קיימא, המונע בזבוז מזון.

בחברה מבטיחים ביס ייחודי שמדמה נתחי בשר מפורק, ומעבר לפתרון החדשני אפשר להתרשם גם מרשימת הרכיבים הקצרה במיוחד של המוצר. המוצר של More Foods מכיל כ-27% חלבון, עשיר בסיבים תזונתיים, ברזל וסידן ואינו מכיל אלרגנים עיקריים.

"אנו מצליחים להביא לשוק מנת חלבון אלטרנטיבי שמזכירה מאוד חווית אכילת בשר, תוך שימוש בתוצרי הלוואי של תעשיית המזון. כלומר אנחנו מגנים על הסביבה ובעלי החיים לאורך כל שרשרת הייצור ומגישים לצרכן מוצר טעים, מזין ובריא. כל זה במחיר תחרותי וזאת כדי להרחיב את קהל היעד שיכול ליהנות מחוויית האוכל החדשה הזו", אומר לאונרדו מרקוביץ, מנכ"ל More Foods.

החברה משיקה את המוצר בימים אלו וכבר הודיעה על שיתופי פעולה עם מגוון רחב של מסעדות, שיאפשרו גם לכם לטעום את המוצר: בין היתר יוגש המוצר החדש ברשת מקסיקנה שם יוצעו מספר מנות עם החלבון האלטרנטיבי כתחליף לנתחי הבשר בבישול ארוך; הרשת פיתה בסטה תגיש פיתה אסאדו מהצומח, וגם בית הקפה BUTI, מסעדת פריז טקסס [ברמת גן, וקייטרינג מערבה יציעו מנות עם המוצר החדש. בחודשים הקרובים החברה תודיע על מגוון מסעדות ורשתות מסחריות נוספות שצפויות להגיש את מוצרי החברה במנות השונות שהן מגישות לקהל הרחב, ובשנה הקרובה, מצהירים בחברה, יש כוונה להיכנס גם לשוק האיחוד האירופי.