אוכל
צילום׃ דפני פתיחה

קציצות כרובית נפלאות עם קינואה וטופו

קציצות טבעוניות, עסיסיות וטעימות משודרגות עם טופו לאקסטרה חלבון, שהופך אותן מנשנוש כיפי לארוחה מזינה

דפני פתיחה ל-green | מגזין שופרסל | פורסם 02/11/23 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 25 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

אם אתם מאוהבי הכרובית, הקציצות הללו יהיו מושלמות עבורכם! בבית אמי יום טיגון כרוביות היה הופך לחגיגה כשאת פירורי הכרובית שהיו נשארים בקערה הייתה אוספת בקפדנות, מוסיפה להם ביצה ופירורי לחם והופכת אותם לדבר היחידי שרצינו לאכול באותו יום.

 

שנים אחרי, החלטתי שהגיע הזמן לתת לקציצות הכרובית את הכבוד המגיע להן ולהכין אותן באופן מיוחד ולא משאריות. ואם כבר, אז ננצל את ההזדמנות כדי לשדרג אותן כך שתקבלנה טאץ' בריאותי עם תוספת של קינואה וטופו ותהפוכנה לאחר טיגון קצר במעט שמן, לא רק לטבעוניות אלא גם לארוחה טעימה ומשביעה.

 

הטופו שבמתכון, מעבר לכך שיהפוך את הקציצות לפרווה, עם טעמו הניטרלי, שמקבל את טעם הכרובית, עשיר בחלבון ובערכים תזונתיים וכן דל בקלוריות, מה שהופך את המנה הזו לא רק לבריאה אלא גם לדיאטטית באופן יחסי, והכי חשוב טעימה בצורה יוצאת מן הרגיל!

מרכיבים :

כרובית גדולה

חצי כוס קינואה לא מבושלת

200 גרם טופו רך

2 כפות טחינה גולמית 

2 כפות פירורי לחם

2 כפות קמח

שן שום כתושה

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

מלח

מעט שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1 מפרקים את הכרובית לפרחים ומבשלים במים עד לריכוך.

2 מסננים, מועכים לפירה ומעבירים לקערה.

3 מכניסים את הקינואה לסיר עם כוס מים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים 10 דקות.

4 מוסיפים את הקינואה המבושלת לקערה עם הכרובית המעוכה.

5 מגררים את הטופו בפומפייה דקה ומוסיפים לקערה.

6 מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב.

7 מחממים מעט שמן במחבת, יוצרים קציצות ומטגנים עד להזהבה משני הצדדים (מתחילים באש גבוהה, ולאחר שצד אחד מזהיב, מנמיכים את הלהבה והופכים לצד השני).

8 מניחים על נייר סופג, וזוללים!