עוגת תפוחים ושוקולד צ'יפס טבעונית
עוגה רכה, עסיסית ועשירה בלי מוצרי חלב או ביצים - ועם המון דברים טובים כמו תפוחי עץ ואגוזים. גם טעימה וגם בריאה? ככה דופקים את המערכת
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (15 מנות):
ל-2 תבניות איגליש קייק:
250 מ"ל חלב סויה
2 כפות חומץ רגיל
170 גרם רסק תפוחי עץ (שני שליש כוס ועוד כפית)
150 מ"ל שמן קנולה (שני שליש כוס)
140 גרם קמח מלא (כוס + 2 כפות)
150 גרם קמח לבן (כוס + כף)
200 גרם סוכר (כוס)
15 גרם אבקת אפייה (שקית וחצי)
חצי כפית מלח
כפית קינמון
70 גרם אגוזים קצוצים (שני שליש כוס)
140 גרם שוקולד צ'יפס (שני שליש כוס)
לציפוי:
100 גרם שקדים פרוסים
חצי כוס סירופ מייפל
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
2 טורפים בקערה את חלב הסויה והחומץ, ומניחים בצד לשתי דקות.
3 מוסיפים את השמן ורסק התפוחים ומערבבים בכף עץ.
4 מוסיפים את כל החומרים היבשים: הקמחים, הסוכר, אבקת האפייה, המלח והקינמון, ומערבבים פנימה את האגוזים והשוקולד צ'יפס.
5 מחלקים את התערובת לשתי תבניות אינגליש קייק משומנות, ומפזרים מלמעלה את השקדים.
6 אופים כ-40 דקות, ומיד מברישים בסירופ מייפל.
המתכון לעוגה הטבעונית הוא של שף-קונדיטור אמיר שגב, הבעלים של קונדיטוריית גלי'ס - דברים שאבא שלי אופה בכפר סבא, טלפון להזמנות: 09-7670133.