החורף הזה הפיד שלי התמלא בכל מה שקשור לפמפקין ספייס (תבלין דלעת) ובעיקר בפמפקין ספייס לאטה, שזה בעצם נס על חלב שיש בו גם דלעת ותבלין דלעת. הייתי חייבת לנסות.

יש כאן בעצם שני מתכונים – האחד לתערובת התבלינים שמורכבת מ: קינמון, ג'ינג'ר, ציפורן, אגוז מוסקט ופלפל אנגלי; השני לקפה דלעת עצמו, משקה חורפי מגניב שחובה לנסות לפחות פעם אחת. 

 

מצרכים

לתבלין פמפקין ספייס:

  • 1 כף ג'ינג'ר

  • 2 כפות קימון

  • 1/2 כף פלפל אנגלי

  • 1/2 כף ציפורן

  • 1/2 כף אגוז מוסקט

(כולם טחונים מראש)

ללאטה:

  • 1 כפית פמפקין ספייס
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כף מייפל
  • 2 כפות דלעת מבושלת מרוסקת
  • 1 שוט אספרסו
  • 1 כוס חלב צמחי חם

אופן הכנה

  1. להכנת התבלין: ערבבו את כל התבלינים יחד למראה אחיד. אחסנו בקופסה אטומה במקרר.
  2. להכנת הדלעת: חתכו דלעת לקוביות והניחו בסיר מלא במים. העבירו לאש גבוהה והביאו לרתיחה
  3. הנמיכו את האש ובשלו עוד כ-10-20 דקות עד להתרככות
  4. סננו וטחנו בעזרת בלנדר מוט/בלנדר/מעבד מזון למרקם של רסק. ניתן לאחסן את השאריות בפריזר לשימוש הבא.
  5. להכנת המשקה: חממו כוס חלב (במיקרו/בכיריים/במקציף חלב)
  6. בינתיים מדדו את שאר הרכיבים לספל וערבבו היטב (אם אין לך מכונת קפה אפשר להמיס כפית קפה במעט מים רותחים להמסה ולהוסיף את זה במקום האספרסו).
  7. שפכו פנימה את החלב, ערבבו ושתו.