חופשת סוכות ארוכה ובין ארוחות החג יש גם לא מעט ימי חול עם הילדים בבית, בהם כולנו רוצים פתרון מהיר יותר, חסכוני יותר בכיס וטעים לא פחות מלאכול בחוץ. השף של סוי ישראל- זאב מרקס, עם 3 מתכונים שמתאימים בדיוק לימים האלו, ובעצם לכל השנה – למאכלים מלאי חלבון, פשוטים להכנה וטעימים, שמתאימים למפחיתנים, טבעונים, שומרי כשרות ולמעשה לכל מי שאוהב אוכל טעים.

מוקפץ תאילנדי

מצרכים:

  • חצי כוס רוטב סויה
    1 כף גדושה חמאת בוטנים
  • 1 כף סילאן
  • 1 כפית שום כתוש
  • 1 פלפל אדום בינוני חתוך לרצועות
  • 1 פלפל צהוב בינוני חתוך לרצועות
  • 1 בצל קטן פרוס לרצועות
  • 1 זוקיני בינוני חתוך לקוביות
  • כוס רצועות בסגנון בקר

אופן הכנה:

  1. מטגנים במחבת את הבצל עד להזהבה
  2. מוסיפים את הפלפלים ולאחר מכן את הפטריות והזוקיני ומטגנים הכל יחדיו לכ-7 דקות עד לריכוך
  3. מבשלים את פתיתי הסויה במים רותחים למשך 7 דק
  4. מערבבים בכוס את הרוטב הסויה, חמאת הבוטנים, סילאן ושום היטב ומוסיפים למחבת

ניתן לשים את המוקפץ על אורז לבן, אטריות אורז או לאכול כפי שזה.

תבשיל קארי קוקוס

רכיבים:

  • 1 בצל בינוני חתוך לפרוסות
  • 5 פטריות חתוכות לפרוסות
  • 1 זוקיני בינוני פרוס לפרוסות
  • 3 כפות אפונה קפואה
  • 1 פחית חלב קוקוס
  • 1 כף מחית קארי ירוקה
  • 1 צרור כוסברה קצוץ
  • 1 כפית שום כתוש
  • כוס נתחי שווארמה סויה

אופן הכנה:

  1. מטגנים בצל במחבת רחבה ועמוקה/סיר עד להזהבה
  2. מוסיפים פטריות ושום ומערבבים היטב ששמים לב שהשום לא נשרף
  3. לאחר 3 דק מוסיפים את הזוקיני ומטגנים לכ-3 דקות
  4. מוסיפים אפונה וחלב קוקוס מביאים לרתיחה ומוסיפים את מחית הקארי
  5. לבשל את נתחי השווארמה סויה במים רותחים למשך 5 דק, לסנן ולהוסיף לתבשיל בחלק האחרון של כל מתכון
  6. מבשלים 10 דק על אש נמוכה, מוסיפים את הכוסברה ולאחר 2 דקות מכבים.

ניתן להגיש על אורז/קינואה/אטריות שאוהבים

 

מוקפץ טבעוני (צילום: עדי בלום)
צילום: עדי בלום

צילי בלי קרנה

רכיבים:

  • 1 בצל אדום בינוני חתוך לקוביות
  • 1 עגבניה גדולה חתוכה לקוביות
  • 1 כפית שום כתוש
  • 1 קופסת שימורים שעועית אדומה בסגנון מקסיקני
  • 1 קופסה רסק עגבניות
  • צרור כוסברה קצוץ
  • 1 פלפל ירוק חריף קטן קצוץ
  • 1 כוס מים
  • כוס טחון טבעוני

אופן ההכנה:

  1. בסיר/מחבת עמוקה ורחבה מטגנים בצל עד להזהבה
  2. מוסיפים את העגבניות ואחכ את השום ומטגנים במשך 4 דקות
  3. ומוסיפים את השעועית, רסק העגבניות ופלפל חריף.
  4. לאחר כ-5 דק מוסיפים את כוס המים ומבשלים במשך 10 דקות
  5. מבשלים את הסויה במים רותחים למשך 5 דקות, מסננים ומוסיפים לתבשיל. מערבבים היטב במשך 2 דקות לספיגת הטעמים

מגישים על/לצד אורז לבן