כולנו זוכרים מילדותנו יצירות אמנות שהכנו בגן והבאנו להורים בגאווה והתרגשות, רבים מהם צויירו באמצעות צבעי ה-crayon המוכרים – בעברית עפרונות צבע, צבעי פסטל, או פשוט צבעים. אך אותם צבעים שכל ילד מכיר ומשתמש בהם באופן יומיומי, כנראה פחות תמימים ממה שחשבנו.
מחקרים מצאו שהרבה מעפרונות הצבע האלה לא ממש ידידותיים לשימוש, כך למשל בבדיקה שנערכה בהונג קונג נמצא כי ב-10 מתוך 19 סוגי צבעים שנבדקו מכילים חומרים רעילים. לא רק שהממצא הזה מטריד מאוד בהתחשב בעובדה שילדים נוטים להכניס לפה כל דבר בערך, אלא שלעובדה הזו יש השלכות גם על הסביבה. רבים מהצבעים הפופולאריים האלו עשויים משעוות פרפין, שמקורה בנפט. כ-54 אלף טון של עפרונות צבע כאלה, שאינם מתכלים, מיוצרים מידי יום, וחלק ניכר מתוכם מסיים את חייו בהטמנה או מגיע לאוקיינוסים וגורם לזיהום מערכות אקולוגיות.
חברת מיזירו היפנית בשיתוף עם המעצבת הגרפית נאוקו קימורה יצרה אלטרנטיבה בת קיימא לעפרונות המסורתיים הרעילים הללו. קימורה רצתה למצוא צבעים שיהיו ידידותיים לשימוש לילדיה ולסביבה, ולאחר שלא מצאה כאלה, היא לקחה השראה ממגוון הצבעים בגינה שלה והחליטה לייצר עפרונות צבע מפסולת ירקות ואורז.
העפרונות שיצרה, וכבר משווקים במקומות שונים בעולם, מבוססים על רכיבים אורגניים כמו שמן סובין אורז ושעוות סובין אורז – שהם תוצרי לוואי של תהליך ליטוש האורז. בדומה לשימוש שנעשה בירקות וצמחים עבור צבעי מאכל, גם בצבעים האלו הפיגמנט נוצר באמצעות שימוש בחומרים צמחיים ממוחזרים כמו קליפות או עלים חיצוניים של ירקות אשר בדרך כלל נזרקים. הגוונים השונים שהחברה מציעה נקראים על שם הירקות והפירות מהם נוצרו, ביניהם תפוח, גזר, בצל ירוק, בטטה סגולה, כרוב ותירס.
השימוש בחומרים אורגניים הופך את הצבעים הללו לבטוחים יותר לילדים – אם כי חשוב להדגיש שהצבעים אינם אכילים, וגם לידידותי יותר לסביבה. שאריות המזון מקבלות גלגול חיים נוסף, והצבעים עצמם מתכלים וניתנים לשימוש בקומפוסט בסוף חייהם.