"תעשיית האופנה היא אחת התעשיות הכי מזהמות בעולם, ונחשבת היום לתעשייה השנייה הכי מזהמת", אומרת מיטל פלג מזרחי, חוקרת בתחומי הצריכה והאקלים, ומוסיפה כי כדי לייצר טי-שירט אחת נדרשים 2,700 ליטרים של מים "זה מספר מטורף, צריך להבין - זו כמות שאדם שותה במשך שנתיים וחצי".
לדבריה של פלג מזרחי, הבעיה היא כמות הבגדים החדשים שמיוצרים "אנחנו מייצרים המון המון בגדים, הרבה יותר ממה שאנחנו צריכים. 85 אחוז מהבגדים שאנחנו צורכים, אנחנו זורקים תוך פחות משנה. הטרנדים מתחלפים מאוד מהר ונמאס לנו מהם אחרי שנייה ורבע".
אז מה עושים? ממחדשים – יוצרים בגדים חדשים מבגדים ובדי טקסטיל קיימים, רוכשים יד שנייה, או קונים ממעצבות מקומיות שעובדות באופן בר קיימא ואקולוגי. "יש הרבה מאוד דרכים לעשות את זה, אופנה בת קיימא זה לא רק מיחדוש", אומרת מיטל, "יש בגדים ממסיבות החלפה שנשים העבירו בחינם, אופנה מקומית, וינטאג'. לקנות פחות זה תמיד גם יותר זול וכל אחד יכול להרשות לעצמו פשוט לקנות פחות."
לפלג מזרחי שני ילדים, גם הם, היא מספרת, לובשים רק אופנה מקיימת "הם מבינים, כשבא להם משהו חדש אנחנו הולכים לחנות יד שנייה, יש גם כאלה לילדים", היא מסבירה ומוסיפה כי אם היא קונה חדש זה יהיה ממעצבות מקומיות "השאלה היא למי אני רוצה לתת את הכסף שלי, אני מעדיפה לתת את הכסף שלי למעצבת מקומית ולא לתאגיד ענק."