צילום׃ נמרוד סונדרס
קרעי תפו"א כמו במסעדות השוות
יש תחושה שמקומות בילוי רבים החליפו בשנים האחרונות את הצ'יפס המסורתי בקרעי תפו"א, אבל מה עושים עם בא לכם את זה גם בבית? הנה המתכון גם לתפוחי האדמה וגם לקרם שקדים עם בצל ירוק שילך איתם מושלם
mako | mako
| פורסם 07/06/21
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות -
מרכיבים (3 מנות):
קרעי תפו"א
5 יחידות תפוח אדמה בינוניים
3 ליטר מים
רבע כוס מלח
רבע כוס עלי טימין טריים
קורט פלפל שחור
חצי כוס שמן זית
3 שינים שופ מעוכות
קרם שקדים
1 כוס שקד קלוף מושרה (12 שעות)
2 כוסות מים
2 כפות חרדל דיזון
כפית מלח
רבע כפית פפריקה מעושנת
אופן ההכנה:
1.מחממים תנור ל-190 מעלות
2.מבשלים את תפוחי האדמה עם כל המרכיבים עד לריכוך, מסננים ומקררים.
3.מכינים את שמן השום: מועכים את שיני השום, מכניסים לקערה ומזלפים את השמן לתוך הקערה. מניחים בצד
4.׳קורעים׳ את תפוחי האדמה , מסדרים במרווח על תבנית עם נייר אפיה, מזלפים מעל את שמן הזית ואופים בתנור ל-40 דקות.
הרוטב:
1.מערבלים את כל המרכיבים ביחד בבלנדר
2.מניחים את תפוחי האדמה על הקרם, קוצצים בצל ירוק ומפזרים מעל עלי שמיר.