אנשים ברחבי העולם מודאגים היום יותר מתמיד משינויי האקלים והשפעותיהם, כך עולה ממחקר עולמי חדש שנערך ביוני וביולי 2022, ובו לקחו חלק אלפי אנשים מ-31 מדינות.  המחקר מגלה כי החששות הגוברים משינויי האקלים משפיעים על מספר שיקולים מרכזיים, כולל ההחלטה להימנע מללדת ילדים, כאשר 40% מהמשתתפים העידו  כי משבר האקלים הוא סיבה מרכזית להימנעות מלהביא ילדים לעולם.

על פי המחקר, 65% מהאנשים ברחבי העולם אומרים כעת ששינויי האקלים הם נושא "רציני מאוד" – הרמה הגבוהה ביותר שנרשמה מאז החל המעקב ב-2002. בנוסף לכך 37% מהאנשים אומרים כעת שהם "מושפעים מאוד" משינויי האקלים  באופן אישי, ו- 85% מהאנשים בעולם מסכימים שאנשים עניים יסבלו הכי הרבה מהשפעת שינויי האקלים. 

 

 

יותר אנשים מתחת לגיל 30 לא רוצים להביא ילדים

בכל הנוגע להשפעה של שינויי האקלים על הילודה, נמצא כי ארבעה מתוך עשרה אנשים (40%) מציינים את ההשפעות של שינויי האקלים כגורם מרתיע מללדת ילדים, כאשר אלה מתחת לגיל 30 בסבירות גבוהה יותר מאלו מעל גיל 30 להסכים (44% לעומת 39%, בהתאמה). הנשאלים שהעידו כי הם מושפעים באופן אישי משינויי האקלים נוטים גם יותר לא לרצות להביא ילדים מסיבה זו מאשר אלה שאינם מושפעים (44% לעומת 28%, בהתאמה).

בחלוקה למדינות – הרוב במצרים (61%), דרום קוריאה (59%), טורקיה (54%), הונג קונג (53%), הודו (52%) ותאילנד (51%) מסכימים שהם לא רוצים או חוששים להביא ילדים בגלל ההשפעות של שינויי האקלים. לעומת זאת, אנשים בקניה (23%) ואינדונזיה (18%) נוטים הרבה פחות להסכים עם הרעיון.

אוכלוסיית העולם ההולכת וגדלה בשל ילודה מרובה לצד תוחלת חיים מתארכת, נחשבת לבעיה של ממש בכל הנוגע לשינויי האקלים, שכן הדרישה למשאבים והצורך במזון עולים גם הם ולצד שינויי האקלים עולה חשש למחסור במזון. לצד החשש לעתידם של הילדים שעשוי להשפיע על ההחלטה אם להביא אותם לעולם או לא, רבים מאמינים שעל מנת להתגבר על משבר האקלים יש להביא פחות ילדים לעולם.

מושפעים חוששים יותר מאי פעם

המחקר של GlobeScan Radar הוא סקר עולמי שנערך באינטרנט בקרב מדגמים של 500 עד 1,000 מבוגרים בכל אחת מ-31 מדינות וטריטוריות, המשוקלל כדי לשקף את נתוני מפקד האוכלוסין הכללי. המחקר נערך במהלך יוני ויולי 2022 עם סך של 29,293 משתתפים.

המדינות שהשתתפו בסקר הן ארגנטינה, אוסטרליה, ברזיל, קנדה, סין, קולומביה, מצרים, צרפת, גרמניה, הונג קונג, הודו, אינדונזיה, איטליה, יפן, קניה, מקסיקו, הולנד, ניגריה, פרו, פורטוגל, ערב הסעודית, סינגפור, דרום אפריקה, דרום קוריאה, ספרד, שוודיה, תאילנד, טורקיה, בריטניה, ארה"ב ווייטנאם.

בהשוואה לסקרים קודמים שערכו GlobeScan Radar  החל משנה 2003, חושף המחקר הנוכחי דאגה חסרת תקדים משינויי האקלים בקרב הציבור העולמי, כאשר מרבית הנשאלים (65%) תופסים את משבר האקלים כאיום רציני, נתון שהיה בשפל ב-2014 (45%), ומאז נמצא בעלייה מידי שניה.  גם מספר הנשאלים שהעידו כי הם חשים שמשבר האקלים משפיע עליהם באופן אישי גדול היום מאי פעם. 

"ההשפעות האישיות של שינויי האקלים, ככל שהם גדלים, תורמות בבירור לתחושה של אנשים שהעתיד יהיה פחות חיובי ממה שהוא עכשיו, והם חוששים להביא ילדים לעולם שמושפע ממזג אוויר קיצוני והשלכותיו , כמו חוסר ביטחון תזונתי", אמר מנכ"ל GlobeScan, כריס קולטר, על הנתונים המוצגים בסקר שהתפרסם בשבוע שעבר.