פרק הבכורה של עונתה ה-19 של תכנית הסאטירה 'ארץ נהדרת' ששודר אמש (ד'), נפתח במערכון לא אופייני, שבלי להגיד כמעט כלום, נגע בסוגייה הכי חשובה של התקופה והציב מול הצופים מראה. עוד לפני הדאחקות על הממשלה החדשה, הרוטציה, הקואליציה והאופוזיציה, המערכון הפותח שם את האצבע על נושא שלא קשור לימין או שמאל, אבל נוגע לחיים של כולנו - משבר האקלים והעתיד שאנחנו משאירים לילדינו.
במערכון הקצר, שבו שני אחים מקבלים מעורך דין את הצוואה לירושת אביהם יש מעט מאוד טקסט אבל הרבה מאוד סאב-טקסט. האחים נרגשים לגלות מה קיבלו בירושה, "הוא השאיר לכם הרבה מאוד, וכל זה יהיה שלכם, ושל הנכדים כמובן" אומר העורך הדין במשפט המפתח של המערכון, ומניח מולם מעין תיבת אוצר ובתוכה כלים חד פעמיים – מה שמרמז אולי למחירם הגבוה של מוצרי החד"פ בעקבות החלת המס עליהם בשבוע שעבר. בהמשך הוא מוסיף כי יש עוד, ושופך מולם על שולחנו ערימות זבל ופלסטיק, שמיד אחריהן מגיעים גם גשם וחול שממחישים את שינויי האקלים הצפויים בעקבות הזיהום שאנחנו מייצרים. בסופו של המערכון האחים נראים כמעט קבורים בזבל, המומים ומבולבלים ומכוסים בבוץ – תמונה שבלי מילים מצליחה להעביר את המסר, זהו העתיד שאנחנו משאירים לדור הבא, לילדינו ונכדינו.
דו"ח האו"ם שפורסם באוגוסט האחרון, דו"ח מבקר המדינה בנושא האקלים מהשבוע שעבר וכל תחזיות המדענים והמומחים, לא משאירות מקום לספק – משבר האקלים כבר כאן, ואם לא נפעל בכל המישורים כדי לעצור אותו, הולך להיות פה הרבה יותר גרוע. ישראל היא שיאנית בשימוש בחד פעמי, ואמנם המס החדש מנסה להלחם בתופעה, אבל זה לא מספיק, כדי לשנות את המצב ולהשאיר לדור הבא עתיד טוב יותר מזה שמתאר המערכון בפשטות מדהימה, צריך לעשות הרבה יותר.
ובכל זאת יש כאן הישג – נושא הסביבה ומשבר האקלים נמצאים בכותרות כבר תקופה ארוכה, ולאחרונה עם דו"ח המבקר וועידת האו"ם בגלזגו אפילו ביתר שאת – ועדיין, הבחירה לעסוק בנושא במערכון הפתיחה של אחת התכניות הכי מצליחות בפריים טיים היא משמעותית מאין כמוה. סוף סוף, אחרי שנים של התעלמות והרחקה, הנושא מקבל במה – לא עוד דאחקה על גרטה, או על סביבתנים מטיפים מחבקי עצים, אלא ככה פשוט כמו שזה. כל האמת לפרצוף אם תרצו, נכון לרגעים אלו, זה העתיד שאנחנו משאירים לילדינו, ורק אנחנו יכולים לפעול כדי לשנות אותו.