איך הגיעה שקית של חטיף אפרופו משנות השמונים לחוף מכמורת כשהיא שלמה לגמרי? דויד דודי קופיאל תושב נורדיה נסע בשבת יחד עם בני משפחתו לחוף מכמורת ונהנו מהשהייה בחוף. קופיאל שחה בים לצד בתו. כאשר בשלב מסוים היא הבחינה לתדהמתו בשקית אפרופו ישנה שנשטפה לחוף.
"פתאום הילדה הגדולה שלי יוצאת מהמים ואומרת לי: 'אבא תראה מה מצאתי'. זו הייתה שקית ישנה מאוד של אפרופו שלא ברור איך כל השנים היא שרדה בים ולא התכלתה", סיפר קופיאל ל-mako, "קשה להאמין איך דווקא השקית הזו נפלטה מהמים? איך לא נעלמה במשך עשרות שנים".
קופיאל לקח את העניין עוד צעד אחד קדימה והחל לחקור את השקית. מתברר שמדובר בשקית חזקה יחסית מאוד לשקיות אפרופו המשווקות כיום. "מה שמדהים שכמעט כל השקית שרדה כאילו יצאה מהמפעל חוץ מהתאריך של הייצור", ציין קופיאל.
לדבריו, לאחר בדיקה מעמיקה הוא גילה שמדובר במהדורה הראשונה של חטיף אפרופו משנות השמונים. "בדקתי ביוטיוב וראיתי פרסומת של השקית הזו בדיוק משנות השמונים", הוסיף קופיאל, "בקטע הסביבתי זה סוג של מראה לפרצוף ששקית שנזרקה לים לפני יותר מ-30 שנה עוד מסתובבת בים".
השקית, ששייכת למהדורה של החטיף שיוצרה בין השנים 1985-1989, עשויה כנראה ברובה מפלסטיק, בדומה למרבית שקיות החטיפים שמיוצרות גם היום, על כן אין זה מפתיע שלא התכלתה עד היום. עם זאת, מרבית הפלסטיק בים מתפורר ומתפרק לחלקיקי מיקרו פלסטיק ובהחלט נדיר למצוא פסולת שנשארה בצורתה המקורית במשך עשרות שנים.
יולי ללא פלסטיק, כך תצלחו את האתגר>
אוהבים את האוקיינוס? אתם חייבים לצפות בסרטים האלה>
בכל שנה מושלכים לים יותר מ-8 מיליון טון פלסטיק, ועל פי הערכות הים שלנו מכיל יותר מחמישה טריליון חלקיקי פלסטיק, שמגיעים למשקל של 269 אלף טון. רוב הפלסטיק שוקע בקרקעית הים ומתפרק לאיטו, פוגע בצמחייה הימית ובבעלי החיים ופעמים רבות גם מגיע חזרה אלינו לצלחת כשאנו אוכלים דגים.