אין דרך אחרת להסתכל על זה: בתקופת הקיץ והחגים כולנו מתפזרים יותר. זה לגיטימי, ואפשר להסתכל על זה, כמו על כל דבר ממקום חיובי. אני אישית אוהב את התקופה הנהדרת הזו- השמיים משתנים לעיני החקלאים. השכנים מתכוננים לימים הנוראים ויש תחושה ורצון לחזור לשגרה תזונה וספורט או לייצר שגרה חדשה כזו.
בטח אתם מכירים את המחשבה שעולה בכם במוצאי שמחת תורה: "זהו, השנה אני עומד להתאמן 4-3 פעמים בשבוע, לחזור לאכול בצורה נכונה ועד חנוכה (לפחות) אני לא מכניס פירור מטוגן לפה״
אז הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לחזור לשגרה או לפתח שגרה בריאה וישימה שתשרת אתכם עד אחרי החגים של השנה הבא (לפחות):

  1.  תהפכו את זה לכיף-
    פעילות ספורטיבית לא חייבת להיות עול או עונש. כדאי להפוך אותה לפעילות מהנה כדי שנוכל לדבוק בה לאורך זמן: אפשר למצוא שיעור חדש או שיטה חדשה שמדליקה אתכם, מסגרת ספורטיבית עם אנשים כמוכם או לעשות מנוי עם חברה או חבר.
    זיכרו- אתם לא חייבים "לקרוע" את עצמכם בכל אימון ואפשר גם לעשות אימון בעצימות נמוכה ונעימה כזו שתשאיר טעם לעוד.
  2. בריא לא אומר שמוותרים על הטעם-
    שגרת תזונה בריאה ונכונה לא צריכה להיות לא טעימה. טעם זה מה ששומר דברים ברי קיימא לאורך זמן. לאלו שטעים להם שייק ירוק בבוקר עם קייל וסרפד – מצויין, המשיכו עם זה. אבל לאלו שלא, גם זה בסדר גמור. כמוני כמוכם – אפשר לאמץ הרגלים קולינריים שהם גם בריאים וגם טעימים שמיועדים לפיטנס ולא מסתכמים בשייק ירוק.
  3. תשלמו על מסגרת
    זה נחמד להתאמן בבית עם תוכנית שהורדתם מהאינטרנט, או אפילו להתאמן מול היוטיוב אבל אם תשלמו על זה כסף, אתם תהיו הרבה יותר מחוייבים – כי אם יש משהו אחד שאנחנו יותר שונאים מלעשות ספורט זה לצאת פרייארים.
  4. תרשמו מה אתם אוכלים
    כשאני נמצא בחוסר שליטה אני כותב. זה עוזר לי גם בחוסר שליטה כלכלי ואז אני כותב לעצמי את כל ההוצאות (מי קנה ב1200 שקלים רק בחנויות טבע בחודש שעבר?!) וגם כאשר אני נמצא בחוסר שליטה בתזונה ואז אני כותב לעצמי כל מה שאני אוכל. פתאום אני מגלה ששכחתי כל מיני נשנושים קטנים שזללתי מעל הכיור, או כל מיני שוקולדים קטנטנים שחילקו לי במשרד. כל "קטנטנים" האלו יכולים להיות תוספת קלורית הגונה. באותה נשימה כדאי בשלב מסויים לשחרר את הכתיבה לאחר שנכנסו לתלם ולשגרה. אין צורך לנהל יומן אכילה לעד.
  5. דווקא עכשיו שמתחיל להתקרר אל תפסיקו לשתות מים
    בקיץ כשחם כולם שותים מים וזה קל, אבל שמתחיל להתקרר קצת פחות מתחשק. שתיה של 2 ליטרים מים ביום יכולה לעזור לתחושת שובע לאורך כל היום, לדכא את הרצון לנשנש מעל המקלדת ולגרום לנו לקום מהכסא וללכת קצת יותר (לשירותים).
    אם לא בא לכם לשתות מים מהברז או מהבקבוק אתם יכולים גם חליטות צמחים או סודה. זה לא ממש משנה.

מה אוכלים מתאמנים טבעונים?

ריכזתי לכם כמה מתכונים שאני מציע בתכנית האימונים שלי שהם עתירים בחלבון, דלים בקלוריות ומאוד טעימים:

צ'יה טרמיסו

צ'יה טירמיסו (צילום: חגי לפלר)
צילום: חגי לפלר


מצרכים (למנה אחת):

  • 3 כף זרעי צ'יה 38 גרם
  • 1 כפית סירופ מייפל 10 גרם
  • 1 כפית אבקת קקאו 5 גרם
  • 3/4 כוס קפה קר
  • 125 גרם יוגורט שקדים בטעם אגוזי לוז או כל טעם אחר שבא לכם

הוראות הכנה:

  • בצנצנת עמוקה מוסיפים את זרעי הצ'יה, הקקאו, המייפל והקפה ומערבבים היטב
  • מניחים במקרר לפחות לשלוש שעות עד שזרעי הצ'יה והקפה הופכים למרקם אחיד ודומה לפודינג
  • מרכיבים את טרימיסו – מניחים בתחתית כוס כף של פודינג צ'יה ועליו כף של יוגורט שקדים, מעליו עוד שכבה של פודינג צ'יה ומעליו עוד שכבה אחרונה של יוגורט שקדים
  • בוזקים מעט אבקת קקאו ממעל ונהנים

רוטב שמנת פטריות טבעוני

פסטה שמנת פטריות טבעונית (צילום: חגי לפלר)
צילום: חגי לפלר

רכיבים (ל-3 מנות):

  • 1 אריזה טופו משי 340 גרם אריזה כחולה
  • 1 סלסלה פטריות שמפיניון שטופות ופרוסות
  • 1 בצל פרוס
  •  2 כפות שמן זית 20 מ"ל
  • 2 כפות שמרי בירה 20 גרם
  • 1 כפית שטוחה אגוז מוסקט
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 שיני שום כתושות

הוראות הכנה:

  • במחבת מחממים שמן על אש נמוכה
  • מוסיפים את הבצל, אגוז המוסקט ואת המלח ומטגנים עד שהבצל הופך שקוף (לא לשכוח לערבב מדי פעם)
  • מוסיפים את הפטריות הפרוסות, השום וכפית אחת של שמרי בירה ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהפטריות מאבדות מנפחם (עניין של 4-5 דקות)
  • מסירים מהאש ומניחים בצד
  • פותחים את טופו משי ומסננים מנוזלים עודפים
  • מעבירים לבלנדר מוסיפים 2 כפות של שמרי בירה וטוחנים היטב עד שמתקבל מרקם אחיד ודומה לשמנת
  •  מוסיפים את הטופו משי הטחון לתערובת הפטריות והבצל ומערבבים היטב
  •  מוסיפים לפסטה מבושלת וזוללים

חומוס אדממה

סודות הנדלן (צילום: Song_about_summer, shutterstock)
צילום: Song_about_summer, shutterstock

מצרכים (ל-2 מנות):

  •  3 כפות טחינה גולמית 30 גרם
  • 1.5 כוס פולי סויה - אדממה (ללא התרמילים) 168 גרם
  • 3 כפות שמן זית 30 גרם
  • 1/2 צרור עלי כוסברה 40 גרם
  • 2 שיני שום
  • מיץ מחצי לימון
  • 1 כפית כמון

הוראות הכנה

  • הרתיחו מים בסיר גדול ובשלו את האדממה לכ-10 דקות עד התרככות
  • במידה והאדממה עם התרמילים - קלפו אותם
  • הוסיפו את הפולים המסוננים למעבד מזון
  • הוסיפו את שאר הרכיבים
  • טחנו היטב עד שתקבלו מרקם אחיד וחלק
  • חלקו ל2 מנות והעבירו ל2 צלחות
  • קשטו כל צלחת חומוס עם מעט טחינה נוזלית, שמן זית ומעט פולי סויה
  • זללו בהנאה
חגי לפלר הוא הספורטאי הטבעוני, בוגר לימודי תזונת ספורט ממכללת וינגייט ו מלווה תזונתית כל מי שרוצה לעשות להתחטב או לבנות מסת שריר במסגרת תזונה טבעונית. להרשמה לאתגר הקרוב >>