נדמה שכבר לא נשארו אנשים בעולם הזה שנוסעים ברכב בלי ווייז, גם אם הם יודעים בדיוק לאן הם נוסעים, ונדמה שבקרוב גם לא יתהלכו בינינו אנשים נטולי זימון מציאות. אז אם פספסתם, "זימון מציאות", מונח הלקוח מעולמות הקואצ'ינג (אימון אישי), מדבר בעצם על תכנית עבודה לחיים, שבלעדיה, כך טוענים חסידי האימון, תישארו קורבנות לנסיבות החיים, או שפשוט תישארו במקום. אז למה דווקא עכשיו כל כך הרבה אנשים מתעסקים בזימון מציאות, ולמה אנחנו לא תמיד מצליחים לקבל את מה שהזמנו?
גלית מוסקוביץ בן יצחק, מאמנת ומנחה קונסטלטיבית לניווט קריירה, טוענת שתקופת הקורונה שנחתה על כולנו ביום בהיר ושינתה את העולם, שינתה גם את התודעה שלנו וגרמה לנו לעשות חישוב מסלול מחדש. "אחרי הקורונה פתאום כולם שואלים שאלות על החיים שלהם, כי מי אמר שלא יבוא אלינו עוד וירוס וישנה את כל מה שהכרנו? כולנו נפגעי פוסט טראומת קורונה שמבינים שהחיים נגמרים מתישהו והגיע הזמן להגשים".
"חוץ מזה, יש גם את המסלול האישי והמסע שכל אחד ואחד בא לעבור בחיים האלו ויש גם את מערך הפחדים שלנו. כולנו מפחדים משני דברים: גם להיכשל וגם להצליח, אז בגלל כל אלו, כולם התחילו לכתוב את החלומות שלהם, אנשים הבינו שאי אפשר להמשיך לחיות חיים לא מוגשמים".
האם כל אחד יכול ליצור לעצמו כל מציאות שהוא רוצה?
"לא. רק מה שהוא אותנטי שלו. כלומר, אדם צריך להיות מחובר לחוזקות שלו. כל אחד נולד עם 5 חוזקות שבאות לידי ביטוי בכל דבר בחיים. זה אומר שאם אני נולדת עם כף וסכין, ואני ארצה לעבוד עם מזלג, זה לא יעבוד, אדם צריך לדעת מהן החוזקות שלו. מחקר של Gallup אומר ש-8 מתוך 10 אנשים לא מודעים למה החוזקות שלהם, לכן הם לא מצליחים להביא אותן לידי ביטוי ולכן 80 אחוז מהאנשים לא חיים חיים של גְּדוּלָּה".
ואיך חיים חיים של גדולה?
"כדי למצוא את הגדולה שלנו יש 3 שאלות שאנשים צריכים לשאול את עצמם: 1. מה הכישורים שלי? שהם ממש משהו שנולדתי איתם, החוזקות והכישורים שבאתי איתם לעולם. 2. מה מדליק אותי? מה הרצון החופשי שלי? מה אני אוהב? 3. איך עושים מזה כסף? מה הצרכים בשוק? בארגון? מה הצרכים שאם אני אתעסק בזה, אני נותנת את המענה הכי טוב".
למה אנשים לא משיגים את מה שהם רוצים?
"זימון מציאות לא מתחיל סתם ב'בא לי', אלא כשאנחנו יודעים להגדיר את איפה אני עכשיו, ואז את הייעוד, ואז אני יודעת להגדיר – מה הגדולה שלי, מה הייעוד שלי, מה באתי לתרום תרומה, ייחודית שאם אני עושה את זה אני מרגישה טוב בעולם הזה" אומרת מוסקוביץ בן יצחק.
"מה שחשוב הוא שאנחנו מתחילים בחיפוש פנימה, ולא מחיפוש החוצה. מה החלום האותנטי שלי? אם אני אחלום על משהו שהוא לא בכישורים שלי, אני יכולה להיות בינונית, אבל זה לא הכיוון שלי. רוב האנשים לא שואלים במה אני חזק ואיך עושים מזה כסף, אלא שואלים שאלות אחרות, כמו: 1. איפה הכסף והתנאים, איפה אמא תהיה מרוצה, מה החברים יגידו, שהן שאלות החוצה; 2. במה אני לא רע? ואז מסתפקים בחיים בינוניים; 3. מה לא אכפת לי לעשות? אנשים צריכים להתחיל להיות כמו סושי אינסייד אאוט, לבדוק פנימה במה אני טוב ומשם לצאת החוצה."
לטענתה, אנחנו לא אמורים לזמן לעצמינו מציאות לא מציאותית, אלא כזו שמתאימה למידות ולכישורים שלנו. לכן פיתחה מוסקוביץ בן יצחק במהלך השנים כלים פשוטים באמצעותם כל אחד יוכל לנווט לעצמו את הקריירה החלומית שלו. הנה 6 צעדים פשוטים שיעזרו לכם להתחיל:
6 שלבים ליצירת מציאות מיטבית
- פותחים בחקירה – הצעד הראשון שלכם בדרך להגשמה הוא להתחיל לחקור את הגדולה שלכם לעומק בצורה אותנטית. "זה השלב של ההסתכלות פנימה בלבן של העיניים. תשאלו את עצמכם במה אתם באמת חזקים? מה מדליק אתכם בעשייה שלכם? ורק אחר כך איך עושים מזה כסף? מהבפנים החוצה, למה אתם מתחברים באמת. ומה שכבר לא מדליק אתכם תפסיקו לעשות. חפשו את הדבר הזה שאתם טובים בו וגם ייחודיים בעולם בו."
- משפט מצפן מנצח – לאחר הצעד הראשון בו חקרתם את הגדולה שלכם, הגדירו את כיוון הקריירה שלכם בתחום הזה. "הגדירו משפט מצפן, מורה דרך שהוא בעצם מגדיר את הייעוד שלכם בצורה מדויקת. המשפט צריך לענות על השאלה: מה התרומה הייחודית שלכם לעולם? פשוט סכמו את עצמכם במשפט, שיהיה מצפן המוטיבציה שלכם לדרך."
- תשפכו את החלום על דף – אחרי שהגדרתם מהי הגדולה שלכם, הגיע הזמן להגדיר את החלום שלכם, את המציאות האלטרנטיבית, החזון. "כתבו איך חייכם יראו בעוד שנתיים שלוש מהיום כשאתם עושים את התשוקות שלכם וחיים את החלום האותנטי שלכם. איך זה נראה בדיוק במציאות? ראו את התוצאות מול העיניים, את ההישגים, איך זה נראה כשאתם מצליחים? אם לא תצליחו לדמיין את זה, איך תוכלו להגיע לשם? מחקרים הוכיחו שמי שמצליח להגדיר במדויק מה הוא רוצה והוא אותנטי, לא רק שהוא מגיע לשם, אלא הרבה יותר ממה שהוא חשב."
- הגדירו מסלולים ואסטרטגיות שייקחו אתכם לשם - "חשבו על איך שאתם מתכננים להגיע לתוצאה בטווח הארוך. למשל: אם אדם רוצה לרדת 30 קילו במשקל זה אומר שהוא צריך לעשות 3 דברים: 1. לאכול נכון. 2. לעשות ספורט כלשהו, 3. לעבוד במקביל על השינוי פרדיגמה שלי של למה זה חשוב, מה הערכים, הערכים פוגשים חלומות בצורה נהדרת. פחדים קוברים חלומות בצורה עצובה."
- הורידו את האסטרטגיה לתכנית עבודה שנתית – "אי אפשר להתייחס לעתיד בצורה לא מכבדת. אל תזרמו עם החיים, תתכננו אותם לפרטי פרטים שנה קדימה, אחרת תמצאו את עצמכם במקום שבו אתם לא רוצים. היו היהלום הנוצץ שאתם."
- תפיסת עולם נכונה –" עוד לפני שאתם בכלל מתחילים לנווט את החיים שלכם, תשאלו את עצמכם: האם בכלל יש לי תפיסת עולם שאני היחיד שאחראי על החיים שלי? היחיד שיש לי את החופש לבחור ולהחליט? אם יש לי תפיסה הפוכה של קורבן, תפיסה הישרדותית אז אני לא אוכל לעשות שינוי, וחשוב להבין את זה, אחרת תישארו תקועים במקום."