מכירים את המושג קארמה איז א ביץ'? לרוב נשתמש בו כשמישהו עושה לנו משהו רע, כדי להתנחם בזה שהוא יקבל את שלו בחזרה מאיפשהו, אולי מהיקום או מהבורא, העיקר שיוחזר לו. אך מאיפה בכלל הבאנו את הקארמה הזו ומה מקורה? אז למרות שהיא נשמעת כמו איזו קללה, זה לא איחול רע, וגם לא סוג של כישוף. המושג הגיע אלינו מהבודהיזם, והוא מתאר בעצם סיבה ותוצאה או אם תרצו זריעה וקצירה או במילים אחרות – מה שתעשו, זה מה שתקבלו בחזרה, בכל תחומי החיים. אבל יש לה כמה חוקים שלא יזיק לנו להכיר.
"קארמה היא בעצם כל המחשבות שלנו, המעשים שלנו, האמירות שלנו, וכל מה שאנחנו אומרים כל הזמן", מסבירה מעיין בן ציון, שעזבה את עבודתה כעורכת דין וזרעה לעצמה קריירה מפוארת של קאוצ'רית מבוקשת. "הכוונה בקארמה היא קריטית. כוונה היא אנרגיה, אז אם עוברת לי מחשבה, והמוח שלנו נותן לנו בלי סוף מחשבות, השליטה היחידה שיש לנו היא באיזו מחשבה להיאחז. לאיזו מחשבה לתת כוח."
"אם עברה לי מחשבה לא טובה על מישהו, אבל לא נכנסתי אליה מתוך כוונה, אז לא נורא, אנחנו לא בודהה", אומרת בן ציון ומוסיפה, "כשאני אומרת קארמה, זה היכולת לקחת אחריות על הזרעים שאנחנו זורעים. מה שאני זורע זה מה שאקצור. אנשים לא ערים לזריעה בחיים שלהם. הנקודות העיוורות זאת התוצאה. הרבה פעמים קורים להם דברים והם לא מקשרים בין הזריעה לבין התוצאות שיש להם בחיים".
אז את בעצם אומרת שאם אחשוב טוב ואפעל טוב, יגיע אלי טוב לחיים?
"בדיוק ככה".
אז למה הרבה אנשים פועלים ככה והדברים לא מגיעים?
"בדיוק כמו בטבע, יש תהליך של זמן הבשלה. כשאנחנו זורעים זרעים, לוקח זמן עד שהעץ יוצא ומניב פרי, ומה שחשוב להבין זה שלעולם אתם לא יכולים לצפות לחוויה טובה שתתפתח מתוך פעולה שלילית שעשיתם בין אם זה בפועל או במעשה או במחשבה, ולעולם לא תהיה חוויה בלתי נעימה מפעולה חיובית שעשיתם. התוצאה היא תמיד גדולה מהכוונה, אבל יש פער של זמן ולפעמים לוקח הרבה זמן עד שהזרע מבשיל עד כדי שאנחנו לא מבינים את הסיבה לתוצאה שלנו".
איך בכל זאת אפשר לקשר בין התוצאות למעשים שלנו?
"נניח ואדם מפוטר, מה שנכון לעשות זה שאותו אדם ישאל את עצמו מה הוא חווה כרגע. כי בן אדם אחד שמפוטר עלול לקחת את זה מאוד קשה, ואחר ייקח את זה בקלילות ובהבנה. לא כל אחד חווה את אותו הדבר כאתגר גדול. אנחנו לא חווים את אותם הדברים מאותן הסיטואציות. אם מאחרים לנו, יש כאלו שיצאו מדעתם ויש כאלו שלא אכפת להם. אז אם החוויה לפיטורים היא עלבון, אז בשביל להבין שהחוויה שלנו היא התוצאה של מה שקרה אני יכולה לשאול את עצמי, זה איפה אנשים אחרים במרחב שלי הרגישו את העלבון הזה או את מה שאני חווה עכשיו. קארמה תמיד מתעצמת. הזרע ממש כמו זרעים באדמה גדל עם הזמן ואז פתאום יוצא לנו עץ מאוד מאוד גדול וזה הרבה פעמים מפתיע אותנו".
אוקיי. ואם עשינו מעשה רע, יש דרך לצאת מזה או שאכלנו אותה?
"לפני הכל, כדאי לדעת לעשות הבדל בין המעשים לבין הבן אדם, כי לפעמים הבן אדם עושה מעשים לא טובים אבל זה לאו דווקא מי שאנחנו. יש אותי ויש את המעשים שלי, אבל זה לא הופך להיות מי שאני. איך הוא מנקה את הרע שהוא זרע? הניקיון בא ממקום של חרטה. יש דברים שאנחנו עושים מתוך בורות או אגואיזם, אבל ככל שהחרטה יותר גדולה, וצריך לשים לב שמדובר בחרטה ולא באשמה כי האשמה היא רגש מכווץ, שכמעט שלא מאפשר לנוע קדימה. כך נוכל לזרוע זרעים חדשים. חשוב שנזכור שיש לנו את כל החיים האלו כדי לתקן, זה חלק מהמסע שלנו, מותר לנו לטעות".
נדמה שמעיין בן ציון יודעת לזרוע את הזרעים הנכונים. כיום היא אימפריה משגשגת של קאוצ'ינג, יש לה בית ספר להכשרת מאמנים, והיא מרצה מבוקשת שסוגרת אולמות על מאות אנשים. אז מה זורעים כדי להשיג את זה? "מבלי לדעת, אחד הדברים שעשיתי זה שעזרתי להרבה מאוד אנשים לייצר הצלחה. הצלחה כלכלית. להפנות אנשים לבעל מקצוע, לפרגן להם, אני גם יודעת להקשיב נקי. היום אני אומרת שיש לי את היכולת, שאפילו בתקופות שלי לא היה טוב, הייתי שמחה בשביל חברה שלי שטוב לה. ההצלחה שלי היא תוצאה של מחויבות ועבודה אבל גם באמת לעזור לאנשים להצליח".
"פעם רציתי יותר לרצות אחרים, והיום אני יודעת לדייק אותי, ולהבחין בין אנרגיה של פחד לאהבה. אם בעבר הייתי אומרת כן על כל דבר מאיזשהו חשש של מה יקרה אם אני אגיד לא, או שאני עסוקה, אני רואה שאני לא יכולה להמשיך להיות נגישה לכל כך הרבה אנשים, וזה לא קל לי. אז היום אני יודעת לומר לא כי אני מדויקת ביכולות שלי ובמגבלות שלי. מה שהשתנה זה הכבוד שלי יש אלי".
ואיך את מתרגלת את הזרעים האלו בחיי היומיום שלך?
"זה כל הזמן. אני חיה את זה. מהדבר הכי קטן ועוד לפני שאני צריכה הוא מגיע אלי כי זה כבר כמו ניסים שכל הזמן קורים"
6 שלבים לזריעת הצלחות בכל תחומי החיים
- הגדירו לעצמכם מה אתם רוצים – "גם אם אתם לא יודעים, אז תבקשו לדעת מה אתם רוצים. העיקר שתגדירו לפני הכל את הרצון שלכם."
- מצאו אדם לזרוע דרכו – "חפשו בן אדם שרוצה את מה שאתם רוצים לעצמכם. וכמובן זה יכול להיות בבריאות, ביחסים, בכסף, במשמעות, אהבה."
- תתנו לאחר את מה שאתם רוצים – "עזרו לאדם שבחרתם להשיג את מה שהוא רוצה באופן מכוון להשיג את מה שאתם גם רוצים, זה יכול להיות גם דרך תמיכה רגשית או נפשית. אם למשל אתם רוצים כסף, אתם יכולים לתת כסף למישהו אחר, אתם יכולים לתת לו טיפים, לעזור לו בהכוונה, או אפילו בהקשבה או תמיכה רגשית. תבואו עם כוונה לעזור לבן אדם אחר לעשות יותר כסף. על ידי פעולות של הקשבה, מחשבה, פירגון".
- רוצים בריאות? "תעזרו לאנשים להשיג בריאות, שזה יכול גם להביא למישהו כוס מים כשהוא מתעצבן או להזכיר לאדם לנשום, כשהעיקר זה הכוונה שלכם לעזור לאנשים לחיות יותר בריא."
- רוצים שלווה? "כל כך הרבה אנשים רוצים שלווה בזוגיות שלהם אבל הם בעצמם לא נותנים שלווה, והם מייצרים כל הזמן מתח לאנשים אחרים אז התוצאה היא שאין להם שקט נפשי. אם אדם רוצה לייצר שקט נפשי, הוא צריך להיות אמיץ כדי לשאול את עצמו כמה רוגע אני מייצר לאנשים סביבי. מה בהתנהלות שלי מייצר רעש או חוסר שקט לאנשים אחרים?"
- רוצים אהבה? "תזרעו זרעים שמייצרים אהבה דרך זה שתתנו אהבה, אבל גם דרך זה שתפיגו בדידות אצל אדם אחר. זה יכול להיות בזה שתבקרו אדם בודד, או שתתנדבו לשמח ולבקר אנשים מבוגרים."
- זמן לשמוח – "עכשיו תקדישו זמן לשמוח על המעשה שעשיתם. לא על עצמכם מתוך מקום נרקיסיסטי של איזה אלופים אתם, אלא באמת לשמוח שהמעשה הזה יכול לעזור למישהו אחר לייצר את השפע. זה כאילו שאנחנו משקים את הזרע במים. אם אני רוצה לייצר לי שפע אז כמובן שאני אמצא לי 3 אנשים. זה ממש מה שאני עשיתי בלי לדעת. על ידי זמן, תמיכה רגשית, כסף. במילים אחרות, שיטת הקארמה היא בעצם שיטה שמכוונת לזרוע את הזרעים בגינה שלנו ובעצם להתעסק בערוגה שלנו בשביל שמה שישתקף לי בחוץ יהיה המציאות שאני רוצה".
"זה לא אגואיסטי – הרבה אנשים מרגישים שאם הם נותנים בשביל לקבל לעצמם אז זה אנוכי או אגואיסטי אבל הדאלי קורא לזה קוראים לזה אנוכיות מוארת כי אם כולם מרוויחים מזה זה מדהים, והשפע זורם אצל כולם." - זמן בדיקה – "לא מאמינים? תבדקו את זה במשך 3 חודשים עד חצי שנה ותראו מה קורה בחיים שלכם."
- התמידו – "חשוב לעשות את הדברים בעקביות ובהתמדה כדי לייצר את השפע שאתם רוצים."