אנחנו נמצאים בתקופה בשנה שבה קשה במיוחד לשמור על תזונה מאוזנת, בין פסח ליום העצמאות, בין ארוחות החג, המצות, המנגלים עתירי הבשרים והפיתות, חברי נבחרת שופרסל green מנסים למצוא את האיזון הנכון ומשתפים בטיפים שעוזרים להם לעשות זאת.
"כבר כמעט חודשיים אני חיה בלי סוכרים, בלי פחמימות וגם בלי ביצת עין, דגים נאים, בשר מידיום, בלי מיצי פירות" כתבה אנה ארונוב בעמוד האינסטגרם שלה והתייחסה לסוכרת ההריון איתה היא מתמודדת בימים אלו, "זה לא נקרא איזון, לא בשבילי לפחות". למרות הקושי שבהגבלות התזונתיות, אנה מספרת שהיא מוצאת גם נקודות חיוביות וחולקת עם הגולשים כמה טיפים לחיים מאוזנים שהיא ממליצה לכולם לאמץ: שתיית מים מרובה במהלך היום, ארוחות מסודרות – 3 ארוחות ביום כולל ארוחות ביניים, לדעת מה אתם אוכלים ולעשות ספורט.
"גם במצבי הנוכחי, בהריון מתקדם אני לא מוותרת על הליכות ויוגה, 4-5 פעמים בשבוע ללכת. ללכת בשביל ללכת, ללכת לאנשהו, ללכת במקום לנסוע, ללכת לקניות, ללכת מהמסעדה, אני מנצלת כל הזדמנות ללכת," משתפת אנה, ומוסיפה "בחיים הרגילים אני לא מאמינה שאסור לי משהו, אני מאמינה שמותר הכל במידה ועם הרבה מודעות."
השף ישראל אהרוני משתף גם הוא בהרגלי הכושר שלו וכותב- " לפני כעשרים שנה הורדתי כ 30 קג ממשקלי.
בעיקר על ידי תזונה מאוזנת (וטעימה מאד, תסמכו עלי) והרבה מאד ספורט. הקורונה סגרה את מכוני הכושר, מה שלא מנע ממני להמשיך לעשות ספורט. קניתי הביתה סטפר והריני ממשיך במרץ. תזונה מאוזנת וספורט. לא רק בין החגים."
"אני אוהב להתאמן ואוהב לאכול ואז לאכול עוד קצת ואז לנסות להתאמן שוב", מספר השף עומר מילר "אני באמת משתדל להתאמן כדי לשמור על אורח חיים בריא. אני אוהב את התחושה של גוף מותש מאימון קשוח. עם אוכל הסיפור מעט מורכב יותר. לרוב, הגרגרנות מנצחת אצלי כל חלקה טובה של הגיון". מילר התייחס למחלת הקרוהן איתה הוא מתמודד, ושיתף כי מתנסה לאחרונה בתזונת 'קיטו', "בנתיים ירדתי 12 קילו, השתפרתי פלאים באימונים ואני מבשל הרבה יותר, לא יודע רעב בכלל. לא קל לוותר על מוס פרלין אחרי ארוחה אבל גם לא באמת חייב. תאמינו לי שכבר כתבתי כמעט ספרים מתכונים בנושא.בנתיים נחמד לי ואני עדיין מנסה להתרגל לשינוי. לא יודע מה עוד יהיה עם זה. אבל בנתיים אני חש שמצאתי סוג של איזון בחיים."
מאמנת הכושר ליקי רוזנברג יצאה נגד אורח חיים קיצוני וכתבה "אני אוכלת ובעד שכולם יאכלו לחמים, מאפים, צ’יפס וקינוחים... זה כל כך פשוט והכל מסתכם במילה –איזון" והוסיפה "תהנו מכל רגע, מכל חג ,ארוחה ,מכל פחמימה ומכל קינוח של החיים, תתאמנו, תאהבו, תחגגו את החיים , תבלו עם המשפחה והחברים כי כוסעמק אנחנו חיים פעם אחת ואין לנו זמן לבזבז את החיים על סיסמאות, התנזרויות מהנאות החיים וחוקים שאין להם בסיס."
המתכונאית רחלי קרוט שיתפה במלחמה שלה במשקל ובנסיון לאכול מאוזן "אני אוספת נצחונות קטנים, נלחמת לשים את עצמי במקום הראשון, בוחרת כל דקה מחדש לא לפנות לאוכל כנחמה אלא כדרך להשביע ולשמח. זאת מלחמה שמאוד קשה להסביר אותה", והוסיפה כי אין לה טיפ ספסציפי לאיזון "מה שנכון לי לא נכון לאחרים. המסע שאני עברתי לא דומה למישהו אחר. אבל משהו אחד בכל זאת לקחתי מהשבוע האחרון - תאהבו את עצמכם ושימו את האושר שלכם במקום הראשון."
בלוגרית האוכל שיינא גרשוביץ שיתפה כי מה שעוזר לה לשמור על איזון זה דווקא מתוקים, "אני לא מתנזרת מהם לעולם! יוצרת אותם בעצמי (בצורה הכיייי מושחתת לא מושחתת) וככה אני לא מרגישה חסך, כי חסך מביא אותי לשבת על עוגה שלמה בסופ"ש. ב12 בלילה. ממליצה תמיד שיהיה איזה נישנוש קטן במקפיא, לשעת הצורך, סמכו עליי, הוא מרפא את החשקים ברגע."