פורים כבר אמנם מאחורינו, התחפושות, האביזרים והאיפור כבר חזרו לארון, אבל יוגב עטון, 34, כבר מתכונן לפורים של שנה הבאה. הוא לא מחפש לעצמו תחפושת, אלא למאות אנשים אחרים, שלהם הוא מתכנן להשאיל תחפושות בפורים הבא בפרויקט מרגש שהקים לזכר אמו, מתוך האהבה של שניהם לחג.

"לפני שנה, ממש כמה ימים לפני פורים, אימא שלי נפטרה בהפתעה מדום לב ביום ההולדת 60 שלה, ממש ביום החגיגות עצמו היא הלכה לנוח ולא קמה. היינו כבר בדרך לחגוג לה, אבל בסוף המציאות הייתה קצת אחרת. זה היה מאוד מטלטל", מספר יוגב.

"אנחנו מאוד אוהבים לחגוג את פורים במשפחה. זה חג שאימא שלי ואני מאוד אהבנו, וכל שנה היא הייתה תופרת תחפושות לי ולאחים, זו הייתה ממש חגיגה משפחתית" הוא מספר, "גם השנה היא התחילה לתפור לי תחפושת, אבל היא נשארה במכונת התפירה. לא העזנו לגעת בה".

יוגב התחיל לחשוב איך יוכל להמשיך את הדרך של אימו דפנה. "היא תרמה והתנדבה הרבה שנים למען משפחות נזקקות, ורציתי מאוד להמשיך את הדרך שלה בצורה שתזכיר לנו אותה ותעשה טוב לאחרים. רציתי לדעת שפורים, שעכשיו יהיה בשבילנו תקופה של אזכרה, יהיה דווקא כיף לאנשים אחרים". הוא התחיל לגלגל את הרעיון של השאלת תחפושות, והפרויקט הוקם כבר ביום האחרון של השבעה בשם הלב של דפנה, במטרה לאפשר לכל מי שרוצה וצריך לשאול תחפושת לפורים.

"אנחנו קוראים לזה פרויקט השאלת תחפושות קסום, ואנשים מאוד מתחברים כי זה באמת ממקום של שמחה, קסם וכמובן באהבה, ולא מסכנות", אומר יוגב, "בחרתי לקחת את האובדן של אימא שלי ולהפוך אותו למשהו טוב, שמח ואופטימי, לקחת את זה למקום של השראה ועוצמה ולא למקום של מסכנות ואבל. זה חשוב לי, ואני שמח שזה מצליח".

משפחת עטון (צילום: יוגב עטון)
משפחת עטון|צילום: יוגב עטון

קודם כל לעשות טוב לאחרים

מאז שהחליט להקים את הפרויקט, עברה על יוגב שנה אינטנסיבית. "זה גם להתרגל לסיטואציה הקשה בלי אימא וגם להרים את הדבר הזה, לקדם ולפרסם, לפנות לכל חנות אפשרית שמוכרת תחפושות, לאסוף תחפושות מכל הארץ, ממש נסענו מדרום עד צפון כדי לאסוף תחפושות מכל מקום אפשרי. זה עבודה קשה יום-יום במשך שנה, אבל הצלחנו לאסוף מעל 400 תחפושות, שזה מדהים בשביל פעם ראשונה", הוא אומר. "קיבלנו עזרה מלא מעט אנשים שנרתמים ומסייעים לנו, בני זוג, בני משפחה, חברים, וגם אנשים שאנחנו לא מכירים ושמחים לסייע לנו".

ממש לפני פורים, נפתח בפעם הראשונה "הלב של דפנה" ביישוב חד נס שבו מתגוררת המשפחה, עם מאות תחפושות ומאות אנשים שהגיעו להשאיל תחפושות ואביזרים. עדיין לא ידוע איפה ייפתח הפרויקט בפורים הבא – "זה כמו חנות פופ אפ מגניבה וכייפית של תחפושות", הוא אומר.

פגשת שם סיפורים שנגעו בך במיוחד?
"היה מאוד מחמם לב לראות אנשים שבאים בשביל אנשים אחרים, למשל ילדה שבאה בשביל ילדה אחרת מהכיתה שלה שלא הייתה לה תחפושת אבל התביישה להגיד, אז בחרנו לה תחפושת למרות שהיא לא הייתה שם. בשביל דברים כאלו המיזם הזה פועל".

"אין כמו לראות ילד או מבוגר שמתחפשים, צוחקים, נהנים ומודדים, וגם מביאים לנו עוד תרומות של תחפושות", אומר יוגב, "זה פורים מהול באזכרה לאימא, אבל גם לעשות טוב לאנשים אחרים. אלו הערכים שאני והאחים שלי חונכנו עליהם בבית, ולמרות כל העבודה הקשה, זה היה מספק וממלא, זה כיף מאוד גדול".

הלב של דפנה (צילום: יוגב עטון)
הלב של דפנה|צילום: יוגב עטון

ומה עם יוגב עצמו? "לא הייתי בטוח אם אני אתחפש יותר, כי יש משהו בעיסוק הזה, עם כל מה שקרה, שגרם לי לחשוב שאולי הגיע הזמן להפסיק", הוא מספר, "מאוד התלבטתי, אבל אחרי שהמיזם הסתיים וראיתי כמה טוב הוא עשה לאחרים, החלטתי לסגור מעגל ולסיים את התחפושת שאימא שלי התחילה לתפור לי ולא הספיקה לסיים, והתחפשתי לפיית שיניים. זה היה הכיף הפרטי של שנינו, וזה מאוד משמעותי מבחינתי בכל הפרויקט הזה". גם התחפושת הזאת, אומר יוגב, תחכה בשנה הבאה בפרויקט התחפושות.

יוגב מדגיש שממש בימים אלו מתחילה העבודה לקראת השנה הבאה. "היעד שלנו לשנה הבאה הוא לפחות אלף תחפושות. זה יעד מאוד מאתגר אבל, אנחנו רוצים לעשות טוב לכמה שיותר אנשים בשנה הבאה", הוא אומר.

אפשר לתרום תחפושות ואביזרי פורים בכל מידה ובכל מצב – כדי להעביר אותם ניתן לפנות ל"הלב של דפנה" בדף הפרויקט בפייסבוק.

יוגב עטון - פיית שיניים (צילום: באדיבות המצולם)
יוגב עטון - פיית שיניים|צילום: באדיבות המצולם