לאחרונה פורסם נתון מבהיל על ידי החברה למתנ"סים: 90% מההורים לא היו רוצים שבנם או בתם ילמדו עם ילד עם מוגבלות. את ההורים לילדים הללו, שהם חלק מ-330 אלף משפחות בישראל, הנתון כלל לא מפתיע – הם כבר להתמודדות היומיומית עם הסביבה לא פחות מאשר עם המוגבלות.
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
"כמה פעמים נתקלתי במבטים של הורים, שתובים 'למה אתה לא מחנך את הילד שלך? למה הוא מתנהג ככה?' – עד שאני לא אומר שיש לו אוטיזם, הם לא מקבלים את זה", משתף אלון דהן, אביו של אורי. גם שני אשכנזי, אמו של עילי, חווה דברים דומים. "ילדים לפעמים נעמדים ופשוט בוהים – ואז ההורים, במקום לנסות ליצור אינטראקציה, בוחרים בגישה של 'בוא נברח'".
בארגון "קשר" החליטו כעת לצאת בקמפיין שקורא לציבור לקבל את השונה. "כשילדים יראו את הילדים שלי ויראו שהם שונים, הם יידעו במה מדובר ולא יחשבו שזה חייזר או מפלצת", שמחה דינה בן אבו, אמם של אוריה ודניאל. גם סמנכ"לית הארגון, חגית גרוס, מסכימה: "אנחנו חושבים שאם משפחות יכירו משפחות כאלה מתוך מקום אמיתי של היכרות, נוכל להזיז הצידה את כל הדעות הקדומות והחששות".
ומה חושבים הילדים? "ילדים על כיסא גלגלים הם בדיוק כמוני, אני יכולה לשחק איתם בלי בעיה", מסבירה אור ספוק בת השבע. עדי אוליבה בת השמונה מוסיפה: "כשרואים ילד עם מוגבלות, לא צריך להתרחק – צריך קצת לוותר להם בפעמים שהם קצת מתקשים".