הקעקועים שעשו דורון, יוסי ותומר נראים כמו קעקועים שאנשים רבים עושים: תמונה של החברה, עקרב, לוכד חלומות, אבל הם לא – הקעקועים שעשו השלושה, נפגעי פוסט-טראומה כתוצאה מאירועים ביטחוניים שונים שאליהם נקלעו, מסמלים עבורם משהו אחר לגמרי.
בשבוע הם הגיעו ביחד עם נפגעי פוסט-טראומה נוספים למוזיאון חיפה לאמנות ולבית העירייה בתל אביב לפגוש שמונה אמני קעקועים בעלי שם עולמי מארה"ב, דרום אפריקה, איטליה ועוד במסגרת פרויקט HEALING INK, שמטרתו לעזור לרפא נפגעי פוסט-טראומה באמצעות קעקועים.
בפרויקט, שהתחיל בארץ לפני שלוש שנים והפך מאז לפרויקט עולמי, המקעקעים מעניקים למשתתפים זיכרון של כאב הפוך ממה שהם מכירים מהצלקות שנותרו בנפשם בעקבות פיגועי ירי בשטחים, מבצע עופרת יצוקה, מלחמת לבנון השנייה, האינתיפאדות ועוד.
"הקעקוע הזה הוא כמו רפלקציה, יש משהו שמסומן אצלם בפנים, והם רוצים לסמן אותו על העור שלהם", מסביר המקעקע וואסים רזוק מירושלים, אחד מהמקעקעים בפרויקט. "אנחנו רגילים לראות אמני קעקועים כמכאיבים לאנשים, וזו דרך מעולה לגרום למישהו להרגיש באמצעות הכאב של הקעקוע", מוסיף אמן הקעקועים אלסנדרו קפוצי מאיטליה, שקעקע את אליסף יעקב, שנפצע בעזה. "בשבילי זה קעקוע מיוחד", מסביר יעקב, "אם מישהו עלה על מטוס, טס למדינה אחרת רק כדי לעשות את זה בשביל מישהו שהוא בכלל לא מכיר, בשבילי הקעקוע הזה הוא משהו אחר".