ריקוד על עמוד כבר מזמן שבר את סטיגמת הריקוד המפוקפק ממועדוני הסטריפ דאנס, והפך לענף ספורט עולה בארץ ובעולם. בשנים האחרונות הוא גם הפך לענף תחרותי: ילדות, נערים, נערות, גברים ונשים בכל הגילאים כבר גילו את הקסם שבספורט הייחודי הזה.

אבל למרבה הצער, למרות הפופולריות הגואה, הענף עדיין לא זוכה להכרה ומימון, והתחרויות השונות, הארציות והבינלאומיות, נעשות במימון פרטי. "באליפות העולם האחרונה השתתפו 39 מדינות, וזה לא מספיק כדי שהענף יהפוך להיות אולימפי", מסבירה אופיר סגל, מדריכת אקרובטיקה וריקוד על עמוד בסטודיו wave בקיסריה, "יש הרבה תהליכים בינלאומיים כדי להביא את הענף הזה לאולימפיאדה. גם בארץ אין הכרה של המדינה בספורט הזה, ושום סיוע או מימון של משרד התרבות והספורט".

ואכן, למרות שהנציגות הישראליות מהסטודיו טסות מדי שנה לתחרויות עולמיות, וכבר הספיקו לזכות בכמה תארים מרשימים ואפילו להגיע לפודיום, עומדים בפניהן לא מעט אתגרים בדרך למדליה. כדי להשתתף באליפות אירופה או באליפות העולם יש לעמוד בקריטריון של השתתפות בתחרות ארצית. ומכיוון שאף איגוד אינו מתעסק בארץ בענף, כל שנה סטודיו אחר לוקח על עצמו את האחריות ויוזם תחרות ארצית בישראל.

בארץ קיימים עשרות גופים שמלמדים ספורט על עמוד. "כולם עסוקים בלקדם את הספורט הזה, את אליפות הארץ האחרונה למשל הרימו כל הגופים ביחד", מספרת סגל, "יש כל מיני סגנונות בתחום, ויש בארץ המון מקומות שלוקחים את זה לכיוון הריקוד. בסטודיו שלנו שמים יותר דגש על ספורט ואקרובטיקה".

ספורט על עמוד (צילום: ipsf 2018)
ספורט על עמוד|צילום: ipsf 2018

השנה נגה בראון, החליטה המנהלת, המאמנת הראשית ובעלת סטודיו wave, לקחת על עצמה את ארגון אליפות הארץ. אלא שתחרות כזאת עולה הרבה כסף, מה שהוביל את חברות הסטודיו לפתוח קמפיין גיוס כספים בהדסטארט כדי לקיים תחרות ארצית ייחודית ויוצאת דופן של ריקוד ואקרובטיקה על עמוד באוקטובר הקרוב. בתחרות יתחרו ספורטאים מכל הארץ, והמנצחים יזכו לייצג את ישראל באליפות אירופה שתתקיים בנובמבר הקרוב.

הקבוצה התחרותית של הסטודיו כוללת נערות בגילאים 7-18, שמתאמנות לפחות שלוש פעמים בשבוע על העמודים, עושות שיעורי אקרובטיקה וריקוד, ובתקופת תחרויות מתאמנות אפילו פעמיים ביום, כ-5 שעות בסך הכל, כל יום בשבוע. ההשקעה הזאת הביאה את הנציגות הישראליות להישגים מרשימים, גם באליפות העולם שהתקיימה ביוני האחרון, שבה זכו חברות הסטודיו במקום השני בקטגוריית זוגות נוער ובמקום השלישי בקטגוריית נוער מעורב.

ספורט על עמוד (צילום: ipsf 2018)
ספורט על עמוד|צילום: ipsf 2018

אחת מהמתחרות הבולטות בסטודיו היא אלה שליט, בת 16 מקיסריה, שהחלה להתאמן על העמוד בשלוש השנים האחרונות, כבר ייצגה את ישראל בתחרויות שונות, ובקיץ האחרון הגיעה לאליפות העולם יחד עם הקבוצה שלה. "אני ועוד מתאמנת זכינו במקום השני בקטגוריית דאבלים, ועוד זוג ישראלי זכה במקום השלישי בקטגוריית דאבלים לנוער וילדים. זה היה מאוד מרגש", מספרת שליט, "הספורט הזה הוא שילוב של המון תחומים. לא רק ריקוד או אקרובטיקה, אלא שילוב של הכל ביחד – כוח, גמישות, הופעה, אקרובטיקה, ריקוד, ריכוז. כדי להצליח צריך את כל האלמנטים, וכשיש אותם זה מאוד בונה ומחזק. ההישגים עצמם מדברנים. מדובר בהמון אימונים והשקעה אבל זה ממש שווה את זה. אנחנו תמיד רוצות ללמוד דברים חדשים שלא ידענו על הענף הזה ולהגיע לרמה הכי גבוהה שיכולה להיות. זו השאיפה".