אמנם בשבועות האחרונים הורגשה רגיעה יחסית בגזרת הדרום, אבל חודשים ארוכים של שיגור טילים ועפיפוני תבערה לעוטף עזה השאירו את האזור כולו פגוע וחרוך, ואת חקלאי העוטף, ששדותיהם נשרפו, עם כאב גדול ומצוקה כלכלית.
במבשלת הבוטיק אלכסנדר, שמשתמשת לייצור הבירות שלה בחיטה ישראלית המגיעה משדות עוטף עזה, החליטו לצאת בצעד מרגש למען חקלאי האזור, ולסייע בשיקום שדות חיטה שנשרפו בחזית בעזרת מה שהם יודעים לעשות הכי טוב - בירה, כמובן. אתמול (שלישי) יצאה המבשלה במהדורה מיוחדת של בירת חיטה חדשה בשם "אלכסנדר עוטף עזה", שהופקה משדות החיטה ששרדו את החודשים הקשים, כאשר כל הרווחים ממכירתה יועברו בחזרה לחקלאי העוטף. את הבירה ניתן יהיה למצוא בברים ומסעדות ברחבי הארץ, ברשת שופרסל ובאתר המבשלה.
החודשים האחרונים היו תקופה לא פשוטה עבור חקלאי האזור. "כל חקלאי מחכה לקציר", אומר ראובן ניר, מנהל גידולי השדה בקיבוץ מפלסים ובכפר עזה, "פעם בשנה אנחנו זוכים לראות את תוצר העבודה הסיזיפית שלנו, ואין תסכול וכאב גדול יותר מאשר לראות את העבודה שלך נמחקת ברגע".
מירב תוצרת החיטה של ישראל מגיע מיישובי עוטף עזה. מדי עונה מיוצרות באזור כ-175 אלף טונות חיטה, שמשמשת לייצור סוגי קמח שונים. מרבית ישובי העוטף מתפרנסים מחקלאות ומגידול שדות החיטה בפרט. כ-45 אלף דונם של שדות חיטה נזרעים בהם, אך בחודשים האחרונים נשרפו כ-15 אחוז מתוכם נשרפו כליל בטרור עפיפוני התבערה.
"בירה מתחילה בשדה, בשעורה ובחיטה, ומתחילת דרכנו בחרנו לעבוד עם חיטה ישראלית משדות הדרום כאחד המרכיבים בבירה שלנו", אומר אורי שגיא, מנכ"ל ומייסד בירה אלכסנדר, "גדלתי כחקלאי, והקשר לשדות ולצמחים הוא חלק ממני. אינני יכול להישאר אדיש למראות קורעי הלב של שדות ויבולים נשרפים, וליבי עם החקלאים. הבירה שאנחנו עושים מביאה לידי ביטוי את החיטה המעולה שמגדלים ידידינו החקלאים, ואני מזמין את כולם ליהנות פעמיים – גם מבירה ישראלית מעולה וגם במתן עזרה קטנה לחקלאים הגיבורים בעוטף עזה".
התגובות הנרגשות בעמוד הפייסבוק של המבשלה לא איחרו לבוא. "תודה, תודה ותודה בשם חברי קיבוץ ניר עם שבעוטף", כתבה אחת הגולשות.